Volledig scherm
Het pand aan de Henri Dunantstraat raakte zwaar beschadigd bij de actie. © Gerard Burgers

Vijf jaar cel voor levensgevaarlijke aanval met shovel op huis van ex

De rechtbank heeft donderdag een 57-jarige man uit de gemeente Lingewaard veroordeeld tot 5 jaar cel, na het levensgevaarlijk vernielen van het huis van zijn ex met een shovel. Ook vindt de rechtbank bewezen dat de man auto’s vernielde. 

Volledig scherm
Politie in kogelwerende vesten in Gendt na de vernieling. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

De man, die op vrije voeten was gelaten, wordt weer opgepakt. De officier van justitie had 30 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk tegen de man geëist. De rechtbank vindt dat te weinig.

Hij toog 15 maart naar de Henri Dunantstraat in Gendt, toen hij een brief van de rechtbank had gekregen waarin stond dat de alimentatie weer omhoog zou gaan. 

Daar raakte de man in geestelijke nood en reed naar zijn bedrijf, dat achter het huis lag waar hij met haar had gewoond, en waar zij nog woonde. Hij wilde zijn bedrijf vernielen zodat hij niet meer voor haar hoefde te werken.

In plaats van zijn bedrijf, viel hij met de shovel het huis aan, waar zijn ex zich bevond. De man vernielde het dak, maar de vrouw bleef ongedeerd.

De Lingewaarder raakte zelf wel gewond en ligt nog in het ziekenhuis volgens de politie. Hij probeerde na het vernielen van het huis zichzelf van zijn leven te beroven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe