De vlag van Doornenburg hangt donderdag halfstok na het overlijden van Rutger Hauer.
Volledig scherm
PREMIUM
De vlag van Doornenburg hangt donderdag halfstok na het overlijden van Rutger Hauer. © DG

Vlag halfstok in Doornenburg, ‘Het kasteel van Floris’, na overlijden Rutger Hauer

VideoDOORNENBURG - Dag in, dag uit zijn ze in Kasteel Doornenburg bezig met Floris. De vesting ontleent een groot deel van de faam aan de opnamen die er in de jaren zestig werden gemaakt voor de populaire televisieserie. Het overlijden van Rutger Hauer, die de rol van Floris vertolkte, komt dan ook als een schok. De vlag gaat halfstok vandaag.

2 reacties

 • Doet60

  2 jaar geleden
  Ik snap niet nu hij overleden is in één keer een standbeeld moet komen had dat gedaan toen die nog in leven was maar toen kwam niemand in doornenburg op het idee. Floris was maar een opstapje voor hem hij heeft daarna nog veel mooiere rollen gespeeld. Als je voor elke acteur of actrice een standbeeld moet gaan plaatsen voor hun opstaprol staat Nederland zo vol met standbeelden
 • Klaasje

  2 jaar geleden
  Dat deze man overleden iszal best verdrietig zijn voor de mensen die hem kennen, zoals bij elke overledenen, dus geen uitzondering. Maar wat worden er toch weer een berg artikelen aan gewijd. Dat zelfs Hollywood zo lijkt het in de artikelen een dag van nationale rouw is afgekondigd. Dat aan hem aandacht wordt besteed in de media dat snap ik maar overdrijven is echt niet nodig. Niet iedere Nederlander is in rouw zoals het lijkt in de artikelen.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Betuwe