De afgelopen zomer in gebruik genomen snoeihoutstookcentrale, voor de grote tuinders op NextGarden.
Volledig scherm
PREMIUM
De afgelopen zomer in gebruik genomen snoeihoutstookcentrale, voor de grote tuinders op NextGarden. © Host

Vollenbroek en co trekken op tegen biogascentrale: ‘Kunnen we 15 miljoen door de wc spoelen’

BEMMEL - De biomassacentrale op het terrein van Next Garden in Bemmel stoot te veel ammoniak uit. Die kritiek op de centrale die sinds deze zomer in gebruik is klonk donderdag bij de bestuursrechter in Arnhem.

11 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  8 maanden geleden
  We vernietigen de natuur, vervuilen de lucht en het grondwater om het klimaat te redden… Biomassa, windparken en zonnevelden zijn de marketingspeeltjes van multinationals om met schoon geweten nog meer consumptie te kunnen aanjagen. Mensen wordt toch eens wakker…
 • ben Wildkamp

  8 maanden geleden
  En daar is ie weer onze pedante snobistische megalomane en egocentrische betweter J. Zomers
 • A. Busser

  8 maanden geleden
  ...Minder energie verbruiken, dat is echt DE oplossing.
 • Peetje Kamp

  8 maanden geleden
  Gauw dicht dat ding. Rijkerswoerd in Arnhem ligt pal onder de rook,het stinkt hier de laatste tijd in de nacht elke keer branderig en ik heb het nog nooit zo benauwd gehad met mijn toch al kwakkelende longen.
 • Jan Zomers

  8 maanden geleden
  Laten we eerlijk zijn, de biogascentrale is een mislukking gebleken. Op zich is dit geen schande, zoiets komt vaker voor in de geschiedenis. Het beste is dat de biocentrales binnen nu en 5 jaar allemaal stoppen. Dit doen we ook met kerncentrales en aardgas. Eveneens gaan we stoppen met het gebruik van benzine en diesel... dit noemen we met een mooi woord * energietransitie. Windmolens en zonnepanelen wordt de toekomst, ik hoop dat de mensen en rechters dit met rust laten.

Betuwe