Wandelen in het ringkanaal van Fort Pannerden. Voor het eerst in de geschiedenis van het vestingwerk in Doornenburg was dat deze paasdagen mogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandelen in het ringkanaal van Fort Pannerden. Voor het eerst in de geschiedenis van het vestingwerk in Doornenburg was dat deze paasdagen mogelijk. © Rolf Hensel

Voor het eerst in de historie: wandelen langs schietgaten en pisnissen in het ringkanaal

DOORNENBURG - Varen,schaatsen of zwemmen in de gracht. Het kan allemaal. Maar lopen door een gracht? Ja, dat kon met de paasdagen ook. Op Fort Pannerden waar het ringkanaal rond om de met 13 miljoen bakstenen gebouwde vesting voor het eerst in de historie voor het publiek werd opengesteld.

1 reactie

 • Ruud Thijssen

  2 weken geleden
  Ach, wij liepen daar al rond in de jaren 80.
 1. Terrassen weer open: de horeca is blij, maar steekt de vlag nog niet uit
  PREMIUM

  Terrassen weer open: de horeca is blij, maar steekt de vlag nog niet uit

  ELST/ BEMMEL - Horecaondernemers in de Betuwe reageren voorzichtig positief op het nieuws dat ze op 28 april hun terras weer kunnen openen. ,,Maar dit is een kleine stap, het is beslist niet zo dat onze problemen dan achter de rug zijn. We verdienen onder deze omstandigheden nu al meer dan een jaar slechts een fractie van wat we gewend zijn. En ook met deze beperkte openstelling van de terrassen blijft dat zo.”
 1. Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd
  Play

  Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd

 2. Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschilderd
  Play

  Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschil­derd

Betuwe