Volledig scherm
PREMIUM
De politie ter plaatse vlak na de moord. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Vrouw (59) die vriend in Doornenburg in zijn slaap met hamer doodsloeg: ‘Ik wilde overleven’

ARNHEM – Zonder te kijken, want ze kan niet tegen bloed, sloeg een 59-jarige vrouw op 28 januari haar slapende vriend in zijn woning in Doornenburg met vijf klappen met de hamer dood. ,,Ik dacht nog: niet doen. Maar toen deed ik het toch. Ik wilde overleven.”

Met zachte, vriendelijke stem vertelde de vrouw de rechtbank hoe ze tot haar daad kwam. Ze leefde al veertien maanden in angst voor haar vriend. Hij mishandelde en terroriseerde haar. Ze wilde weg, maar hij dreigde haar en haar familie en vrienden iets aan te doen als ze vertrok.

Buurvrouw hoorde gegil

De politie was die avond nog langs geweest na een melding van een buurvrouw. Ze had gegil gehoord. De agenten zagen geen aanleiding de man aan te houden. Daarna ging hij weer dreigen, aldus de verdachte, en tenslotte naar bed.

,,Hij sliep. Ik moest plassen. Ik liep naar de huiskamer en zag de hamer liggen. Ik dacht: pak die hamer. Maar dacht toen: nee. Ik ging weer naar de slaapkamer, hoorde hem hard snurken, rende terug naar de huiskamer, haalde de hamer en heb hem toen heel hard geslagen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe