De politie ter plaatse vlak na de moord.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie ter plaatse vlak na de moord. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Vrouw (59) die vriend in Doornenburg in zijn slaap met hamer doodsloeg: ‘Ik wilde overleven’

ARNHEM – Zonder te kijken, want ze kan niet tegen bloed, sloeg een 59-jarige vrouw op 28 januari haar slapende vriend in zijn woning in Doornenburg met vijf klappen met de hamer dood. ,,Ik dacht nog: niet doen. Maar toen deed ik het toch. Ik wilde overleven.”

4 reacties

 • Patrick de Winter

  3 jaar geleden
  Het is wel heel akelig en zo naar al dat getimmer op iemand ewww . Maar ik begrijp haar verdediging wel, anders had ze geen schijn van kans. Maar helaas wel op een akelige manier
 • Patrick de Winter

  3 jaar geleden
  Sja terecht. Als mensen die bedreigd worden niet serieus worden genomen en niemand van politie ingrijpt (op moment dat politie er is zo’n psychopaten zich eventjes voor de schijn gedragen) , dan is het zij of hij, en andere familieleden in dit geval. Ik vind dat vrouwen die terecht voor hun recht opkomen niet vervolgd dienen te worden uit zelfverdediging. Dit was wellicht haar enige, of een van de weinige kansen om onder een mogelijke moord en in ieder geval onder meer geweld uit te komen.
 • Cattig

  3 jaar geleden
  Kan je melden dat veel mensen niet bereid zijn je te helpen omdat ieder bang is voor zijn  eigen hachje. Een blijf van me lijfhuis waardoor weggevluchte alles kwijt is en dader alles mag behouden. Voor velen geen optie en een drama  al op zichzelf als je je leven ergens  anders moet opbouwen en zeker op die leeftijd.  Je laat echt alles achter en mag met niemand contact als je in zo`n blijf van me lijf huis zit. Triest voor die vrouw en zo zijn er velen die geen hulp op maat krijgen.  Ook mannen zitten soms in zo`n gewelddadige situatie  die worden helemaal niet geloofd, laat staan geholpen
 • Alert

  3 jaar geleden
  Triest verhaal. Had mevrouw geen familie, vrienden, kennissen in ieder geval wel een dochter waar ze bij terecht kon voor een andere optie dan meneer doodslaan!