Miranda Huisman maakt mondkapjes. Foto: Erik van 't Hullenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Miranda Huisman maakt mondkapjes. Foto: Erik van 't Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Vrouwen uit Gendt kruipen spontaan achter de naaimachine voor mondkapjes

GENDT - Zeker 20 vrouwen uit Gendt zijn druk bezig met het maken van katoenen en uitwasbare mondkapjes voor de wijkverpleegkundigen van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Gendt. Die zitten te springen om beschermend materiaal. Sinds zaterdag is van hoger hand besloten dat zij uit voorzorg voor cliënten en personeel mondkapjes dragen.

,,Omdat wij tijdens onze verpleegtaken geen anderhalve meter afstand tot de cliënten kunnen bewaren. Dat is onmogelijk", zegt Marianne Schaars van Buurtzorg Gendt. Maar professionele mondkapjes hebben de wijkverpleegkundigen nog niet nodig. ,,Omdat wij in principe bij mensen thuis werken bij wie het coronavirus niet is vastgesteld. De mondkapjes die je zelf kunt maken zijn voor ons geschikt en afdoende. Maar we hebben geen tijd die zelf te fabriceren en daarom heb ik een oproep in een groepsapp gezet en zo is het balletje razendsnel gaan rollen”, zegt ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe