Van links naar rechts Luuk Pothof , Tony Sluiter, Nouri Vos, Luca Janse, Jip Wassink, Luuk Pothof en Keano Otters. De zes basisschoolleerlingen zamelen lege flessen in voor het opvangen van dieren in Australië.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts Luuk Pothof , Tony Sluiter, Nouri Vos, Luca Janse, Jip Wassink, Luuk Pothof en Keano Otters. De zes basisschoolleerlingen zamelen lege flessen in voor het opvangen van dieren in Australië. © Erik van 't Hullenaar

Waarom Luca en zijn Huissense schoolvrienden lege flessen inzamelen voor Australië

HUISSEN - Zes basisschoolleerlingen uit Huissen zijn na een nieuwsles op school begaan met het dierenleed in het door bosbranden getroffen Australië. Ze zijn een flessenactie gestart. En met succes gezien de voorraad van al duizend flessen.

4 reacties

 • Titus

  2 jaar geleden
  Wel over gehoord op de radio, net zoals bij acties voor andere landen waar een ramp is! Maar ja wie luistert nog naar radio? 
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Ik las net een artikel in het AD over de branden en dat er 250.000 mensen hun huis moeten verlaten...over demonstraties tegen het climaatbeleid wat australie heeft. Maar er stond geen woord over de 180 brandstichters die in australie zijn opgepakt...zie je jongens, dat noemen ze nou fake news tegenwoordig....de branden zijn aangestoken maar dat gaan ze jullie niet vertellen, ze doen net alsof het door de auto's komt. Gemeen he?
 • IkWeetHet

  2 jaar geleden
  En wat hebt ú bijgedragen?
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Het is echt enorm triest wat daar gebeurt. Meer dan 180 mensen zijn opgepakt voor brandstichten en enorme gebieden zijn afgebrand.Ik vind dat Nederland hulp moet aanbieden aan de Australiers...heb er nog niets over gelezen.

Betuwe