Van links naar rechts Luuk Pothof , Tony Sluiter, Nouri Vos,  Luca Janse, Jip Wassink, Luuk Pothof en Keano Otters. De zes basisschoolleerlingen zamelen lege flessen in voor het opvangen van dieren in Australië.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts Luuk Pothof , Tony Sluiter, Nouri Vos, Luca Janse, Jip Wassink, Luuk Pothof en Keano Otters. De zes basisschoolleerlingen zamelen lege flessen in voor het opvangen van dieren in Australië. © Erik van 't Hullenaar

Waarom Luca en zijn Huissense schoolvrienden lege flessen inzamelen voor Australië

HUISSEN - Zes basisschoolleerlingen uit Huissen zijn na een nieuwsles op school begaan met het dierenleed in het door bosbranden getroffen Australië. Ze zijn een flessenactie gestart. En met succes gezien de voorraad van al duizend flessen.

De afgrijselijke beelden van een kangoeroe die in het hek vastzit en van een koala die nog net op tijd uit de vuurzee wordt gered, laten de kinderen niet onberoerd. In het Integraal Kind Centrum Binnenstebuiten in Huissen zagen ze in de klas de catastrofe in Australië. Ze waren diep onder de indruk. Hier moest wat gebeuren, vonden Luca Janse en zijn vrienden eensgezind.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe