Tuinderscentrum Bergerden
Volledig scherm
PREMIUM
Tuinderscentrum Bergerden © Streetview

Warmtenet voor Huissense wijken Zilverkamp en Driegaarden

HUISSEN - De wijken Zilverkamp en Driegaarden in Huissen worden mogelijk aangesloten op een open warmtenet. Lingewaard hoopt 3.300 huishoudens in de wijken te verleiden om een aansluiting op dat net te nemen.  ,,Tegen een prijs die vergelijkbaar of zelfs lager is dan de huidige gasrekening”, zegt wethouder Aart Slob.

4 reacties

 • Klaas1

  4 jaar geleden
  U hoeft  alleen maar een ander kookplaat te kopen volgens Aliander een goede inductie kookplaat kost zo 600 Euro dan moet het elektrisch in huis aangepast worden plus andere pannen .Kosten totaal zo 1500 euro. Misschien nog een ander aanrechtblad omdat hij niet past kan komt het op 2000 Euro. Een Aliander kniesoor die daar op let.
 • Eeuwes

  4 jaar geleden
  Biomassa? Dus i.p.v. gas gaan we nu biomassa verbranden? Steek dat geld nou eens in een kernreactor, dan is de CO2 uitstoot ( waar we blijkbaar zo’n last van hebben ( of valt het toch mee ) ) ook een stuk minder! Enneh ligt er niet een enorme gasbel in het noordelijkste deel van onze noordzee? Of is dat ook niet meer wenselijk?
 • Stuurman07

  4 jaar geleden
  Uiteindelijk wordt zoiets alleen gebouwd omdat deze club er commercieel groot voordeel in ziet. Met jaarlijks vele miljoenen subsidie betalen we met z'n allen gewoon via een andere weg de meerprijs. Vandaar dat er tientallen van deze centrales in aanbouw zijn, het is gewoon big business. Dit soort biogas centrales zijn vervolgens ook helemaal niet de oplossing voor het CO2 probleem, want ze stoten zelfs veel meer CO2 uit dan een gascentrale en leveren ook nog eens een forse hoeveelheid fijnstof. En waar moet al dat verstookbare biomateriaal vandaan komen om al deze nieuwe centrales te voeden?
 • piet janssen

  4 jaar geleden
  Tegen een prijs die vergelijkbaar of lager als de gasprijs! Is zonder garanties, eenmaal aangesloten is de kans heel groot dat je wordt genaaid!