Zonnepark bij de rioolzuivering op de grens van Arnhem-Zuid en Driel. Het rioolwater van Huissen, Elst, Lent, Oosterhout, Driel en Heteren stroomt hier naartoe.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepark bij de rioolzuivering op de grens van Arnhem-Zuid en Driel. Het rioolwater van Huissen, Elst, Lent, Oosterhout, Driel en Heteren stroomt hier naartoe. © Wsrl

Waterschap wil zonnepanelen tot 2,5 meter hoogte bij waterzuivering Gendt en Dodewaard

GENDT/DODEWAARD - De zonneparken die voor de energievoorziening op de grond komen te staan bij de waterzuiveringsinstallaties Gendt en Dodewaard, moeten tot 2,5 meter hoog kunnen worden. Het Waterschap Rivierenland wil dat de gemeenten dat niet belemmeren, door bijvoorbeeld zonneparken op de grond tot maximaal 1,5 meter hoogte toe te staan. 

Dergelijke zonnepanelen tot 2,5 meter hoogte staan al bij de rioolwaterzuivering op de grens van Arnhem-Zuid en Driel. Daar is het overgrote deel van de oostelijke Betuwe op aangesloten: van Heteren tot Oosterhout en van Lent tot Huissen. Gendt, Bemmel, Haalderen, Doornenburg en Angeren zijn aangesloten op de rioolwaterzuivering langs de Waaldijk tussen Gendt en Haalderen. En om de zuiveringen in Valburg en Zetten te kunnen sluiten, worden die dorpen - net als Herveld, Andelst, Randwijk en Slijk-Ewijk - volgend jaar aangesloten op de zuivering langs de A15 bij Dodewaard. Die laatste wordt daarvoor volgend jaar qua capaciteit bijna drie keer zo groot. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe