Volledig scherm
Tonny Dingemans (achter de toonbank links) en Jopie den Teuling helpen een klant in de Wereldwinkel in Huissen. © Erik van 't Hullenaar

Wereldwinkel in Huissen sluit eind 2016 de deuren

HUISSEN - Steeds meer winkels verkeren in zwaar weer. Voor de Wereldwinkel in Huissen zelfs te zwaar. „Als er geen wonder gebeurt, dan gaan we na de feestdagen sluiten", zo verzucht bestuurslid Joke van Roosmalen.

„Feitelijk hebben we ook maar een jaar of vier goed gedraaid. Vanaf de start in maart 2005 tot 2008, toen de recessie begon. Een jaar of twee geleden dachten we ook al aan stoppen, maar in 2015 trok de verkoop weer wat aan. Helaas zette die ontwikkeling niet door."

Faillissement voorkomen
Om een faillissement te voorkomen, is de knoop nu doorgehakt. „We willen op een eerlijke wijze sluiten, zonder schulden achter te laten", vult medebestuurslid Helmien Spijkerman aan. „Nu hebben we nog wat vlees op de botten, maar dan moeten we ook niet langer wachten."

Wonder
Een mogelijk wonder voor de Wereldwinkel zou een ander, kleiner pand in het Huissense centrum kunnen zijn. „Maar zelfs dan is het de vraag of wij de huurprijs wel op kunnen brengen", zegt Joke van Roosmalen.

Lees meer over de Wereldwinkel in Huissen in De Gelderlander, editie Betuwe, van dinsdag 22 november, op papier of digitaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe