Volledig scherm
Het pontje tussen Dodewaard en Druten over de Waal. Volgend jaar vaart een soortelijke pont tussen Ooij en Bemmel. © Erik van 't Hullenaar

Wethouders van Lingewaard en Berg en Dal slaan spijkers met koppen met voet- en fietsveer tussen Bemmel en Ooij

LINGEWAARD De wethouders Theo Jansen van Lingewaard en Sylvia Fleuren van Berg en Dal gaan spijkers met koppen slaan om het veer voor voetgangers en fietsers te realiseren over de Waal. Het veer tussen Bemmel en Ooij moet in het voorjaar van 2020 gaan varen. 

Wie er meer van wil weten kan bij de wethouders terecht tijdens speciale informatiebijeenkomsten. Op 3 juni wordt de eerste gehouden in Persingen, in de Thornsche Molen, met wethouder Fleuren. Op 12 juni is Bemmel met wethouder Jansen aan de beurt, met een bijeenkomst in kasteel  De Kinkelenburg aan Kinkelenburglaan. De bijeenkomsten starten om 20.00 uur, de inloop is een half uur eerder.

Zo min mogelijk overlast

Het wijkplatform Bemmel-Oost ijvert al een paar jaar ijvert voor de verbinding. De steiger van het veer moet zo ver mogelijk van de huizen van de heringerichte Bemmelse Waard komen om  eventuele overlast te beperken. 

Toeristische trekker

De bestuurders van Lingewaard zien het veer als een stimulans voor toeristische trekkers als Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. Een veer tussen Ooij en Bemmel  wordt bovendien gezien als een mooie aanvulling voor fietsroute ‘Rondje Pontje’. Dat is de fietsroute door De Gelderse Poort met daarin ook de pontjes Doornenburg-Pannerden en Pannerden-Millingen. 

Wethouder Fleuren wil dit voetveer ook geschikt maken voor ‘Fietsmaatjes Millingen’ en andere initiatieven voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe