Volledig scherm
PREMIUM
Pim Scheperkamp in zijn Jumbo. © Erik van 't Hullenaar

Winkels in Lingewaard mogen ’s zondags vier uur langer open: ‘Het is 2018, dus het werd tijd’

BEMMEL/ HUISSEN/ ANGEREN - Het Lingewaardse college heeft besloten dat winkels op zondag vier uur langer open mogen zijn. Vijf supermarkten hanteren echter al een paar maanden de verruimde openingstijden.

Het gaat om de Albert Heijn in Huissen, Gendt en Bemmel en de Jumbo van Huissen en Bemmel. Daarom stelde het Lingewaardse college zich de vraag of er handhavend opgetreden moest worden, of dat de gemeente haar eigen openingstijden zou aanpassen. Het werd dat laatste. Winkeliers mogen daarom van 08.00 tot 22.00 uur open, in plaats van 10.00 tot 20.00. Pim Scheperkamp, franchisehouder van de Jumbo in Bemmel, is content. ,,Het is 2018, dus het werd wel tijd. Klanten vinden het fijn dat ze op zondagochtend hun broodjes niet meer in Duitsland hoeven halen. En er zijn genoeg mensen die willen werken.”

Scheperkamp zegt dat de vijf supermarkten in onderling overleg en in samenspraak met de gemeente al eerder dan het collegebesluit hun openingstijden hebben verruimd. Ook de Coop in Angeren wil nu de openingstijden verruimen, om te voorzien in de behoeften van campinggasten in de omgeving.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe