Henk Emmerzaal bij de squad waarmee op akkers schade op zoek gaat naar sporen van natuur- en dierengeweld. In zijn hand heeft hij een grasmeter. Foto: Gerard Burgers.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Emmerzaal bij de squad waarmee op akkers schade op zoek gaat naar sporen van natuur- en dierengeweld. In zijn hand heeft hij een grasmeter. Foto: Gerard Burgers. © Gerard Burgers

‘Wolf is banger voor jou dan jij voor hem’; boer Henk uit Angeren komt in actie als een wolf heeft toegeslagen

VRIJDAGINTERVIEWANGEREN - Als ergens in Nederland een schaap is doodgebeten, is de kans groot dat Henk Emmerzaal wordt opgeroepen. Hij is een van de de drie schade-experts van het land.  ,,Een wolf is banger voor u dan dat u voor hem bent.”

4 reacties

 • Maikel

  8 maanden geleden
   1 of 2 stuks Prikdraad als  afrastering  voor je hobby dieren is zo  1946... Als je dieren wil moet je je akker goed afrasteren... .   Met hogere hekken.. ook gelijk tegen diefstal
 • Mattie

  8 maanden geleden
  Volgens mij is de boete een veelvoud hiervan, tel uit je winst!
 • AstrA1993

  8 maanden geleden
  Jammer dat er alleen maar word gekeken naar de  ,,,schade,,  die door een wolf word aan gericht ,  dat het ondier andere onschuldige dieren bruut vermoord doet er blijkbaar niet toe...  de wolf hoort hier niet thuis...!   ik betaal dan ook voor ieder wolven vel dat bij mij word ingeleverd...100  Euro...!  en maak daar dan  leuke kleedjes van voor bij de open haard of  als vloer kleedje bij de bank.....!  dat is het enige waar  de wolf geschikt voor is in ons land. !
 • Jules Vismale

  8 maanden geleden
  Jammer eigenlijk dat er nog steeds volwassen mensen rondlopen die aan het Syndroom van Roodkapje lijden! Ik laat mij in ieder geval evenmin door een wolf afschrikken maar wel door agressieve honden.
 1. Harmonie proost met ‘Angerse blonde toeter’ op 100-jarig bestaan; ‘Ons jubileumconcert is pas in 2022’
  PREMIUM
  2

  Harmonie proost met ‘Angerse blonde toeter’ op 100-jarig bestaan; ‘Ons jubileum­con­cert is pas in 2022’

  ANGEREN - Gezamenlijk muziek maken zit er voor de leden van Harmonie Angeren niet in. Maar op afstand samen proosten op het 100-jarig bestaan met een bijzonder jubileumbiertje, dat kunnen ze wel. ,,Onder het motto: ‘Geen idee is te gek’ wordt onze Angerse blonde toeter gebrouwen. Burgemeester Nelly Kalfs mag zondag het eerste flesje opentrekken’’, zegt voorzitter Peter Tijssen.
 2. Betuwe profileert zich langs de weg: nieuwe welkomstborden en overal grote letters
  PREMIUM
  2

  Betuwe profileert zich langs de weg: nieuwe welkomst­bor­den en overal grote letters

  DODEWAARD/WADENOIJEN - Nieuwe welkomstborden voor de Betuwe. Metershoge witte letters B E T U W E in fruitkistjes die sinds vorig jaar overal in het gebied geplaatst worden. Het kan de toerist, én inwoner, niet ontgaan dat Bureau Toerisme Rivierenland de naam Betuwe steeds meer begint uit te venten. Zoals ze dat ook doet met andere regio’s in haar werkgebied zoals Land van Maas en Waal en Bommelerwaard.
 1. Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons
  Play

  Hubert Bruls onder de indruk van opstelling microfoons

 2. Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstratie
  Play

  Frits en Marianne vieren huwelijk met demonstra­tie

Betuwe