Volledig scherm
Op de Sportdreef in Huissen stond een huis in brand. © Roy Frentz / Persbureau Heitink

Woning in Huissen loopt forse schade op door brand

UpdateHUISSEN – Een woning aan de Sportdreef in Huissen is zaterdagmiddag flink beschadigd na een brand, rond 17.00 uur. Het huis heeft flinke rook-, roet- en waterschade opgelopen en is tijdelijk onbewoonbaar.

Het vuur ontstond op het balkon van het huis, waar op het moment van de brand niemand van de bewoners aanwezig was. Via een zonnewering is het vuur naar binnen geslagen. Ook het kozijn is gaan branden en de ramen zijn gesprongen.

De oorzaak van de brand is onbekend, zegt een woordvoerder van de brandweer. Mogelijk is een plantenbak die als asbak is gebruikt de brandhaard geweest. Van de achtergevel van de woning zijn de kunststof gevelplaten verwijderd om te controleren of het daarachter brandde.

Aangeslagen

,,Alles is zwart", zegt de aangeslagen bewoonster als ze begin van de avond poolshoogte komt nemen bij de woning. Over de oorzaak van de brand heeft ze geen idee, zegt de Huissense, die verder niet wil uitwijden over het incident. Ze heeft inmiddels elders onderdak gevonden. 

De Dierenambulance is ter plaatse gekomen voor een jong katje dat door de brandweer uit de woning is gered. Het diertje is naar de dierenarts gebracht voor controle. Het diertje maakt het goed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe