De Doelenstraat in Huissen.
Volledig scherm
De Doelenstraat in Huissen. © DG

Woningen Doelenstraat nu echt tegen de vlakte

HUISSEN - Het is stichting Cuypersgenootschap niet gelukt de wederopbouwwoningen in de Huissense Doelenstraat te redden van de sloopkogel. Lingewaard weigert de karakteristieke huisjes aan te wijzen als monument en de bezwarencommissie steunt haar.

10 reacties

 • Gilbert Kegels

  2 jaar geleden
  Niet alleen Huissen maar de voormalige gemeente Bemmel kon er ook wat van. Met veel moeite is sloop van wederopbouwwoningen voorkomen, maar bijna het hele centrum is tegen de vlakte gegaan o.l.v. sloper Bergamin
 • Hans

  2 jaar geleden
  Bbb, als cultureel erfgoed bij politieke partijen niet hoog op de agenda staat, dan worden dit soort beslissing eerder genomen. Op de gemeentelijke monumentenlijst zijn bijv. maar relatief weinig panden uit de wederopbouwperiode opgenomen, terwijl bebouwing uit die periode ruim is vertegenwoordigd in Huissen e.o. Kennelijk wordt dit nog onvoldoende op waarde geschat, helaas.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Zou maar één ding willen, dat de corporatie waarvan wij huren, dit op korte termijn, ook ging doen, nl. renovatie, of nieuwbouw realiseren!  Maar het tij is niet gunstig  omdat de termijn om huurhuizen duurzaam te maken en asbestvrij, nu weer voor 25 jaar verlengd  is, dus op de lange baan geschoven! Historisch erfgoed zijn we ook nog, maar ik betwijfel of dat voor ons een voordeel is.Gemeente en corporatie moeten samenwerken om iets te bereiken, maar doen dat gewoonlijk niet. 
 • bep

  2 jaar geleden
  Thuis niet veel te vertellen anonieme gast?
 • Cattig

  2 jaar geleden
  Jou reactie ook niet! Jezzz

Betuwe