Zeemanskoor Schip Ahoy zingt voor volle zaal in Angeren; ‘Plezier zangers slaat over op publiek’

ANGEREN - Gert Huting is een bevlogen dirigent. Dat enthousiasme straalt zeemanskoor Schip Ahoy ook uit tijdens het optreden in Angeren.

De dirigent drukt onmiskenbaar zijn stempel op het koor. Ook al omdat hij van Engelse nummers een Nederlandstalige versie heeft gemaakt.

Volledig scherm
Schip Ahoy vulde zondagmiddag het dorpshuis in Angeren met hun zeemansliederen. © Gerard Burgers

Westenwind is daar een voorbeeld van. In de originele versie was One Way Wind een topnummer van de legendarische popformatie The Cats uit Volendam. California Dreaming is omgeturnd tot Het Gedroomde Land.

Zanger Rook Overweel (82) vindt het prachtig. Hij voelt zich helemaal thuis bij zeemanskoor Schip Ahoy. ,,Ik zing mijn hele leven al. Dat doe ik maar al te graag. Eerder was ik lid van andere koren maar ben vanwege de vrolijke muziek bij Ahoy gekomen. Die nummers zijn toegankelijk voor het publiek. De liedjes vervelen nooit. Maar dat heeft ook te maken met het enthousiasme van de dirigent.”

Met elan zet Gert Huting de toon. Hij zet het koor naar zijn hand. Hij is al weer enkele jaren de muzikaal leider. ,,Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er behoefte is aan een zeemanskoor. Het publiek komt graag luisteren. Dat komt door de vrolijke liedjes, door de frisse wind die er waait. Als je een poos bij een koor bent moet je de zeilen bijstellen of de koers veranderen om in spreektermen te blijven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe