Hans Siemes bij de locatie in Barchem waar TPSolar het zonnepark Bekenschot wil aanleggen. Zijn belangengroep verzet zich al jaren tegen de plannen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Siemes bij de locatie in Barchem waar TPSolar het zonnepark Bekenschot wil aanleggen. Zijn belangengroep verzet zich al jaren tegen de plannen. © Arjan Gotink

Goochelt ontwikkelaar Barchems zonnepark met cijfers? ‘Panelen en natuur horen bij elkaar, als kip bij het ei’

Achttien hectare en een beetje. Zo groot moet het beoogde zonnepark Bekenschot in Barchem worden. De gemeente Lochem, waar Barchem onder valt, staat zonneparken van maximaal zestien hectare toe. Te groot dus, vinden kritische dorpsbewoners. Onzin, zegt ontwikkelaar TPSolar. ,,Die extra ruimte is noodzakelijk. Dat is nieuwe natuur.”

0 reacties

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  1

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.