1. Écht compleet? Daar kun je dus alleen maar van dromen
  PREMIUM
  Luister mee

  Écht compleet? Daar kun je dus alleen maar van dromen

  En weer voel ik me even een kind in de snoepwinkel. De tachtig cd’s van Beethoven ‘The Complete Works’ maken blij. Heel blij. De uitgave van Warner Classics aan de vooravond van het Beethovenjaar 2020 mag dan in aantal schijfjes achterblijven bij de naaste concurrent DG (en in mindere mate bij Naxos), de opzet is in ieder geval zeer aantrekkelijk. Warner kiest immers nadrukkelijk voor cycli door dezelfde artiesten.
 2. Bachs ‘Kerstoratorium’ met het beste uit twee werelden
  PREMIUM
  RECENSIE

  Bachs ‘Kerstora­to­ri­um’ met het beste uit twee werelden

  Natuurlijk zijn er legio uitvoeringen van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Maar de nieuwe release van Accentus Music heeft zeker bestaansrecht: het dubbelalbum biedt immers het beste uit twee werelden. Enerzijds de authentieke sound van Bachs eigen jongenskoor uit Leipzig, anderzijds de kwaliteiten van het op moderne instrumenten spelende topensemble uit diezelfde stad: het fameuze Gewandhausorchester.
 1. Franck op het grote kerkorgel en huiselijk knus op de ‘psalmenpomp’
  PREMIUM
  luister mee

  Franck op het grote kerkorgel en huiselijk knus op de ‘psalmen­pomp’

  Dit is een uitgave van de Stichting Orgelprojecten Nederland. Echt iets voor fijnproevers en hopelijk is die schare groot. De in het Gelderse Tricht wonende musicus Piet van der Steen (1943) schotelt de luisteraar op drie cd’s van het label Excellent Recordings niet alleen een uitgekiend beeld van het orgel- en harmoniumrepertoire van César Franck (1822-1890) voor, maar hij trakteert de liefhebbers ook op flink wat achtergrondinformatie.