1. Lustrumfeestje in operaland met een dodelijke ‘Zilveren bel’
  PREMIUM
  Recensie

  Lustrum­feest­je in operaland met een dodelijke ‘Zilveren bel’

  Hoe lang kun je als componist met je werk bezig blijven? In het geval van Camille Saint-Saëns (1835-1921) héél lang. Aan zijn eerste opéra comique Le Timbre d’argent (‘De zilveren bel’) werkte hij - schrik niet - vijftig jaar. Er bestaan maar liefst tien versies en de tiende (uit 1914) was uiteindelijk te zien in de Brusselse Muntschouwburg, als een echte, doorgecomponeerde grand opéra.
 1. In de Yamaha Hall Tokio komt de swingende Bach niets tekort
  PREMIUM

  In de Yamaha Hall Tokio komt de swingende Bach niets tekort

  Vader en zoon Suzuki zijn de Japanse fakkeldragers als het gaat om de indrukwekkende Bachtraditie van het Zweedse label BIS. Bezorgde pa Masaaki ons met zijn Bach Collegium Japan al de complete cantates en nog veel meer moois, junior Masato trapt hier met hetzelfde ensemble af met de start van wat een complete collectie voor klavecimbel en orkest moet gaan worden. Johann Sebastian Bach (1685-1750) schreef meer dan twaalf klavierconcerten, dus ik verwacht minimaal drie cd’s.
 1. The Gesualdo Six bieden welkom hebbeding voor beoefenaars en fans van koorzang in coronatijden
  PREMIUM
  RECENSIE

  The Gesualdo Six bieden welkom hebbeding voor beoefe­naars en fans van koorzang in coronatij­den

  In drie jaar tijd drie cd’s produceren en de lat steeds hoger leggen? Voor het zeven leden tellende Britse mannenensemble The Gesualdo Six (inclusief de zelf ook meezingende 26-jarige muzikaal leider en componist Owain Park is het geen probleem. Het dit voorjaar op Hyperion uitgekomen derde album Fading (‘vervagen’) kun je niet anders omschrijven dan als een schot in de roos.