Changing Landscapes -
Volledig scherm
Changing Landscapes - © PR

Aangename afleiding van Rüttgers en Van Geel

Pianist Philipp Rüttgers brengt met het stemmige en sfeervolle ‘Changing landscapes’ je gedachten naar een andere plek. 

 1. ​De wereld volgens Philipp Rüttgers
  Luister mee

  ​De wereld volgens Philipp Rüttgers

  Het uitgangspunt klinkt wat zwaar: de wereld waarin wij leven, met al zijn kwesties en tegenstellingen, vertalen naar muziek. Musicus Philipp Rüttgers doet het op de tweede plaat van Phil’s Music Laboratory. Het resultaat ligt gelukkig geenszins als een baksteen op de maag: Repetitive Mind is een geïnspireerde jazzplaat waarop Rüttgers slaagt in zijn vooropgezette plan om de emoties te vertolken die bovenkomen als je nadenkt over onze aardkloot anno 2017.
 2. Lustrumfeestje in operaland met een dodelijke ‘Zilveren bel’
  PREMIUM
  Recensie

  Lustrum­feest­je in operaland met een dodelijke ‘Zilveren bel’

  Hoe lang kun je als componist met je werk bezig blijven? In het geval van Camille Saint-Saëns (1835-1921) héél lang. Aan zijn eerste opéra comique Le Timbre d’argent (‘De zilveren bel’) werkte hij - schrik niet - vijftig jaar. Er bestaan maar liefst tien versies en de tiende (uit 1914) was uiteindelijk te zien in de Brusselse Muntschouwburg, als een echte, doorgecomponeerde grand opéra.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.