Jesse Malin - Sunset kids
Volledig scherm
Jesse Malin - Sunset kids © PR

Americana voor de FM-radio

Van een New Yorkse punkrocker die het nodige succes had met de band D-Revelation ontwikkelde Jesse Malin zich in de 21e eeuw tot een productieve vertolker van Americana. 

De ambitieuze singer-songwriter laat zich inspireren door de allergrootsten, zoals Bob Dylan, Bruce Springsteen, Lou Reed, The Stones, Ryan Adams en Lucinda Williams. Adams haalde hij al eens binnen als producer, Williams zat achter de knoppen bij de opnamen van Sunset kids.

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling

Over zijn idool nam hij in 2007 een liedje op, waarna ze elkaar beter leerden kennen en hij haar uiteindelijk zo ver kreeg om aan zijn nieuwe album mee te werken. 

Vakwerk ja, overdonderend nee

Sunset kids is vakwerk, in alle opzichten. De veertien liedjes zijn sterk, op de uitvoering is niets aan te merken, maar om nou te zeggen dat het resultaat overdonderend is, nee. 

Het klinkt allemaal lekker en gesmeerd. En het is ook zo gevarieerd, met een ballad hier, een countryrocker daar, een moppie bluesrock, een vleug punk en zelfs een scheutje soul, alsof het is gemáákt speciaal voor de FM-radio. Maar het geheel is niet zo imponerend als het beste werk van de artiesten waaraan Malin zich spiegelt.

Een aantal nummers op het album bestaat uit in een nieuw jasje gestoken, hergebruikt materiaal, zoals de funky popopener Meet me at the end of the world en de naar Neil Young neigende ballad Revelations

Geslaagd een-tweetje

De melodieuze countryrocker Room 13 is een geslaagd een-tweetje met Lucinda Williams, die zich in de bluesrocker Dead on van zich laat horen met de van haar bekende licht theatrale nonchalance. Haar bijdrage aan de epische, door piano aangestuurde ballad Shane is dan weer wat ingetogener. 

Een andere gast is Billie Joe Armstrong van Green Day, met wie Malin in Strangers & thieves herinneringen ophaalt aan de mooie punktijd. Het mooiste liedje is slotnummer My little life, waarin de zanger de gevoelens vertolkt van een ziel die zich onbegrepen en ongezien voelt. Misschien is het dat: dat Malin in zijn poging om indruk te maken een werk aflevert waarmee hij het te véél mensen naar de zin wil maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.