The New Gustav Leonhardt Edition
Volledig scherm
PREMIUM
The New Gustav Leonhardt Edition © CD-Cover

Aristocratische paus van de Oude Muziek zat niet in een ivoren toren

Luister meeMet de maar liefst 35 cd’s tellende uitgave The New Gustav Leonhardt Edition richt Warner Classics een terecht monument op voor de op 16 januari 2012 overleden paus van de Oude Muziek. Dat gebeurt aan de hand van materiaal uit de archieven van de labels Das alte Werk (Telefunken/Teldec) en Virgin/Veritas.

0 reacties

 1. Half om half kerstalbum geeft markante durfal verrukkelijke upgrading
  PREMIUM

  Half om half kerstalbum geeft markante durfal verrukke­lij­ke upgrading

  Bestaat er zoiets als een kerstalbum half om half? Jazeker, het Duitse label Audite combineert een aantal voor kerstavond bestemde instrumentale Pastorella's - met een belangrijk aandeel voor het orgel en het hakkebord - met diverse versies van het algemenere Salve Regina (Latijnse antifoon voor Maria). Voor de helft dus geschikt voor het kerstfeest, deze uitgave. Maar wel rijkelijk gevuld met stuk voor stuk wereldpremières van de Oostenrijker Gregor Joseph Werner (1693-1766).
 2. Bij Ronald Brautigam zitten liefhebbers van klassiek pianospel eerste rang
  PREMIUM
  Luister mee

  Bij Ronald Brautigam zitten liefheb­bers van klassiek pianospel eerste rang

  Ronald Brautigam (1954) is een autoriteit op het gebied van de klaviermuziek van rond 1800. Hij speelt de werken uit die tijd zowel op de fortepiano als op de hedendaagse concertvleugel. Na complete cycli met Haydn, Mozart en Beethoven zoekt de toetsenist het nu dichter bij huis. Op BIS verschijnt een eerste album met drie concerten van Johann Wilhelm Wilms (1772-1847). Dat is toch de componist van het eerste Nederlandse volkslied?