Volledig scherm
PREMIUM
Marie-Antoinette © pr

Bepoederde schijnwereld beëindigd met een afschuwwekkende klap van de guillotine

Luister meeDe gepresenteerde locatie op deze dvd van het label Château de Versailles Spectacles kan niet authentieker. De opname biedt de Franse première op 31 maart 2019 van een nieuw ballet over koningin Marie-Antoinette, door Patrick Lauze gefilmd in ‘haar’ Koninklijke Opera van Versailles.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Melancholieke ontboezemingen aan de vooravond van de wereldbrand
  PREMIUM
  Luister mee

  Melancho­lie­ke ontboeze­min­gen aan de vooravond van de wereld­brand

  Nu de herdenkingen van 75 jaar bevrijding ras op ons afkomen, verdient deze indrukwekkende box van Etcetera uit 2015 als vanzelf weer ieders belangstelling. Op tien cd’s brengt Forbidden Music in World War II een staalkaart van negentien Nederlandse componisten die door de nazi’s als makers van ‘ontaarde’ kunst op de zwarte lijst werden gezet. Ze kregen niet zelden met vervolging te maken. Niet dat hun muziek zo avant-gardistisch was maar ‘gewoon’ vanwege hun joodse afkomst of anti-nazi houding.