Volledig scherm
Paul McCartney - Pure McCartney. © PR

Bewaarmuziek van Paul McCartney

RECENSIE - Er was wat met zijn stem, maar Paul McCartney maakte op Pinkpop toch indruk. Wat wil je: een van de grootste levende legendes uit de populaire muziek en een oeuvre om u tegen te zeggen. Voor wie dat nog niet wist, laat-ie het allemaal nog een keer horen op Pure McCartney.

Het is een bloemlezing uit meer dan 45 jaar eigen werk, want alleen betrekking hebbend op zijn periode na The Beatles. Die bloemlezing, door de meester zelf geselecteerd, verschijnt op cd en lp en met verschillende hoeveelheden tracks. Het instapmodel is een editie met twee cd’s en 39 nummers.

Gemakzuchtig
Als je McCartney als de Roger Federer van de popmuziek ziet, zou je kunnen zeggen dat ook bij hem de klasse er van af spat en dat hij alleen maar aan de verliezende hand is wanneer zijn concentratie​vermindert ​en even wat te gemakzuchtig is voor zijn doen. In deze verzameling is van alles te vinden om die stelling te onderbouwen.

Houdbarheidsdatum
Het beste uit zijn periode met Wings, zoals nogal wat tracks van het sterke jarenzeventigalbum Band on the run, en het zwakste uit zijn solocarrière, zoals Pipes of piece van het gelijknamige album uit de jaren tachtig. En van alles daar tussenin, óók van de McCartney die zijn pensioengerechtigde leeftijd al is gepasseerd.

Van zijn muziek is de houdbaarheidsdatum hoe dan ook niet verstreken.