Christa Ludwig.
Volledig scherm
PREMIUM
Christa Ludwig. © CD-Cover

Christa Ludwig: topmezzo zonder poespas

Luister meeEen grote zangeres heeft ons verlaten. Op 24 april verloor de wereld van de klassieke muziek een van haar grootste coryfeeën: de uit Berlijn afkomstige mezzosopraan en zangpedagoge Christa Ludwig (1928-2021). Zij stierf in haar tweede vaderland Oostenrijk. Veel moois uit haar bijna vijftigjarige carrière vinden we terug in de release Christa Ludwig: The Complete Recitals on Warner Classics

0 reacties

 1. Heerlijke premières ‘from Russia with love’
  PREMIUM
  luister mee

  Heerlijke premières ‘from Russia with love’

  Prijsvechter Naxos bestrijkt de klassieke muziek in haar volle omvang. Daarnaast lopen er bij dit label diverse interessante series. Een voorbeeldje? De afgelopen maanden werd gefocust op de geschiedenis van het Russische pianotrio. Deze avontuurlijke tocht van het uit Rusland afkomstige Brahms Trio eindigde in juli met een vijfde cd die met drie wereldpremières in het teken van de vergeten meesters Dyck, Von Sternberg en Youferov staat.
 2. Adellijke vechtersbaas stopt flink wat ‘Sturm und Drang’ in het paasmysterie
  PREMIUM
  luister mee

  Adellijke vechters­baas stopt flink wat ‘Sturm und Drang’ in het paasmyste­rie

  Sommige componisten verkeerden in de nabijheid van allerlei beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders maar bleven zelf relatief in de luwte. Anton Schweitzer (1735-1787) was zo iemand. Hij trad in dienst van het vorstelijk geslacht Saksen-Hildburghausen, kende schrijvers als Goethe en Wieland en kwam uiteindelijk via Weimar in Gotha terecht. In 1773 schreef hij het eerste Duitse Singspiel Alceste. Maar veel van zijn muziek ging een jaar later verloren bij een paleisbrand.