Volledig scherm
Con Brio - Explorer © PR

Con Brio wervelt voorwaarts

RecensieBospop en North Sea Jazz hebben ze al achter de rug dit jaar, de mannen van Con Brio, en nu wacht in oktober onder meer Doornroosje in Nijmegen. 

Het gezelschap rond de dynamische zanger Ziek McCarter is er ook een dat je live gezien moet hebben. De levendige funky soul van de band uit San Francisco werkt dan op zijn aanstekelijkst.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

Op de studioplaat is dat iets lastiger, zo laat het derde album Explorer horen. Ingestoken als een reflectie op twee jaar van bijna onafgebroken touren na het eerste platensucces is het nieuwe album wederom een proeve van de haast nerveuze opwinding waarmee McCarter de kar trekt, bijgestaan door de Hallelujah Horns van saxofonist Marcus Stephens en trompettist Brendan Liu.

Gas

McCarter is het talentvolle neefje van Michael Jackson en Prince, dat in zijn gezonde drang om zichzelf te bewijzen wel erg veel gas geeft en daardoor soms wat tegen gaat staan. Zowel in de presentatie als ook in de opbouw van het album verlang je naar een betere balans tussen extravertie en introvertie.

Laat duidelijk zijn dat Con Brio een band is met muzikale inhoud. Je hoort het zowel in een opmerkelijke cover als Nirvana’s Heart shaped box als in een geëngageerd nummer als United state of mind, waarin McCarter zich afvraagt hoe de wereld momenteel aankijkt tegen zijn vaderland. Toch heb je na de overdaad van Explorer het gevoel dat het beste van de band nog moet komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dirigente JoAnn Falletta gaat voor 100 procent Kodály
  PREMIUM
  RECENSIE

  Dirigente JoAnn Falletta gaat voor 100 procent Kodály

  Een perfect muziekprogramma combineert bekende klanken altijd met minder gangbaar repertoire. En dat heeft het Buffalo Philharmonic Orchestra onder leiding van JoAnn Falletta (chef-dirigent sinds 1999) goed in de oren geknoopt. Zijn nieuwste cd presenteert naast de Dansen van Galánta en de Pauwvariaties ook de Dansen van Marosszék en het Concert voor Orkest. Stuk voor stuk composities van de Hongaarse componist Zoltan Kodály (1882-1967).