Concertgebouworkest gaat einde Beethovenjaar knallend tegemoet

luister meeNegen symfonieën, negen dirigenten, één orkest: Beethoven LIVE is op vijf cd’s van alle markten thuis. Beethoven authentiek of Beethoven klassiek, met op de bok eigenzinnige hervormers, gedegen kapelmeesters, flitsende egotrippers of eenvoudigweg erg goede dirigenten. Gewoon live allemaal. Opgenomen voor de radio tussen 1978 en 2010.

2 reacties

 • T.A. Zweers - rasing

  4 maanden geleden
  Even ‘n rectificatie op mijn reactie. Wat een feest, bedoelde ik te schrijven. En: Beethoven first. Mijn IPad wil me soms dingen voorkauwen. Als je het niet naleest en plaatst is het leed geschied.
 • T.A. Zweers - rasing

  4 maanden geleden
  Wat een feest deze symfonie! War heerlijk deze dirigent in volle actie te zien. Naast het genieten hiervan de pijn dat we dit al maanden ontberen. Dat we het moeten doen met opgenomen uitvoeringen. Niks mis mee maar wanneer o wanneer kunnen we terug naar het oude normaal? Voor mij geldt al sinds jaar en dag: Geen dag zonder Bach. Maar...Beethoven frist!
 1. Terug naar de natuur in de velden van Bethlehem
  PREMIUM

  Terug naar de natuur in de velden van Bethlehem

  Sommige opnamen komen net iets te laat binnen. Deze release van CPO met twee onbekende kerstwerken van de in een Franse enclave in de Oostenrijkse Nederlanden geboren componist François-Joseph Gossec (1734-1829) liet niet alleen behoorlijk op zich wachten (de oudste opname dateert van 2009!), maar belandde ook nog eens net ná Kerstmis in mijn brievenbus. De muziek is echter dermate boeiend dat ik dit album toch maar even over de kerstperiode heen til.
 1. Wiener Philharmoniker laten zich jaarlijks feestje niet afpakken
  PREMIUM
  LUISTER MEE

  Wiener Philharmo­ni­ker laten zich jaarlijks feestje niet afpakken

  Het traditionele knalwerk mocht deze jaarwisseling in Nederland dan grotendeels achterwege blijven, vaste ingrediënten als het skispringen in Garmisch-Partenkirchen en het Nieuwjaarsconcert vanuit Wenen gingen wél door. Maar zelfs in de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein zorgen de coronabeperkingen voor de nodige veranderingen. Wélke dat zijn, kan iedereen, die het Neujahrskonzert 2021 onverhoopt gemist heeft, zien op de ieder jaar na het live gebeuren verschijnende Blu-ray van Sony.
 2. Lucas en Arthur Jussen communiceren pure Russische magie
  PREMIUM

  Lucas en Arthur Jussen communice­ren pure Russische magie

  Pianist Lucas Jussen raakt de kern met zijn opmerking dat Russische muziek altijd een diepere laag bevat. Wat het ook is: de ziel van Rusland komt steevast bovendrijven. Mits de musicus daar voelsprieten voor heeft en de onderliggende emoties kan communiceren. Lucas (1993) en zijn jongere broer Arthur (1996) zijn ook in dat opzicht gezegend. Het bewijs wordt geleverd door hun zevende cd voor het gerenommeerde ‘gele label’ Deutsche Grammophon, getiteld The Russian Album.
 1. Schietpartij school Rusland: leraar en zeven leerlingen dood
  Play

  Schietpar­tij school Rusland: leraar en zeven leerlingen dood

 2. 20 doden bij bombardement op Gazastrook
  Play

  20 doden bij bombarde­ment op Gazastrook