De Niemanders.
Volledig scherm
De Niemanders. © PR

De Niemanders: Arnhemse meteorietinslag vanuit de bajes

luister meeIngesloten worden door overdonderende muziek die je niet laat ontsnappen, met een blijvende indruk tot gevolg: dat is wat de nu al klassieke rockplaat ‘De Niemanders’ teweeg brengt. 

 1. Nostalgische box zorgt voor weerzien met vaderlandse prominente musici
  PREMIUM
  Luister mee

  Nostalgi­sche box zorgt voor weerzien met vaderland­se prominente musici

  Of de grote maatschappijen nu hun magazijnen ruimen vanwege de pandemie of dat er andere redenen zijn? Ik weet wel dat de markt overstroomd wordt met verzamelboxen. Het maakt hamsteren op het gebied van de klassieke muziek mogelijk. Net uit is de collectie Eugen Jochum: The Choral Recordings on Philips. Alleen: niet fysiek uitgebracht in Nederland. Vreemd, want Jochum dirigeert hier onder meer het Concertgebouworkest en het Groot Omroepkoor.
 2. Eerbetoon voor hyperactieve spring in het veld met een lach en een traan
  PREMIUM
  luister mee

  Eerbetoon voor hyperactie­ve spring in het veld met een lach en een traan

  Is ze overleden? Heeft ze de handdoek in de ring gegooid? Heb ik iets gemist? Nee, gelukkig niet. Coloratuursopraan Natalie Dessay (1965) - een van de kleurrijkste zangeressen uit de afgelopen jaren - treedt nog steeds op. Alleen sinds 2013 niet meer in opera’s. Hoog tijd voor Erato (Warner Classics) om met 33 cd’s en 19 dvd’s (recitals en complete operaopnamen uit de periode 1993-2013) een eerbetoon The Opera Singer te leveren voor deze dijk van een stem en samen met dit podiumdier haar theaterglorietijd te vieren. Een indrukwekkende loopbaan die begin deze eeuw overigens gedwarsboomd dreigde te worden door ernstige stemproblemen.