Arias and Overtures.
Volledig scherm
PREMIUM
Arias and Overtures. © PR

De Vriend laat twee genieën elkaar postuum de hand reiken

luister meeWat als Mozart in 1765 Händel had kunnen ontmoeten? Was diens invloed op het negenjarige wonderkind dan net zo groot geweest als die van Johann Christian Bach? We zullen het nooit weten. Maar duidelijk is wel dat Wolfgang Amadeus Mozart in zijn Weense jaren stevig in de ban was van Georg Friedrich Händel. Daarom is deze nieuwe cd Arias and Overtures van Challenge Classics ook zo intrigerend. Die combineert heel prikkelend Mozarts Händelbewerkingen met Händels en Mozarts originele werken. Alsof twee genieën elkaar postuum de hand reiken.

0 reacties

 1. Meisjesachtige Diana Damrau tekent voor een schitterend flonkerend barok kerstfeest
  PREMIUM
  Luister mee

  Meisjesach­ti­ge Diana Damrau tekent voor een schitte­rend flonkerend barok kerstfeest

  Veel operasterren zien het aan hun stand verplicht. Rond de feestdagen komen ze met hun eigen kerstalbum op de proppen. Bij Erato trakteert de fameuze diva Diana Damrau ons zelfs op een zeer persoonlijk dubbelalbum, My Christmas getiteld. Want kerst, daar heeft deze zangeres iets mee. Op de ene cd bekende Christmas Songs in nieuwe jasjes en op de andere highlights uit qua sfeer en inhoud geschikt werk van Mozart, Händel en Bach. Heerlijke bonus daarbij: eindelijk horen we de sopraan eens in barokmuziek.
 2. Mozartcuriositeiten op bijzondere instrumenten
  PREMIUM
  Luister mee

  Mozartcuri­o­si­tei­ten op bijzondere instrumen­ten

  Dat Mozart een van de veelzijdigste componisten ooit is, zal niemand ontkennen. Maar weten we eigenlijk wel waarmee hij zich zo in de marge bezighield? De Franse toetsenist en dirigent Louis-Noël Bestion de Camboulas (1989) stapte onder meer het muziekinstrumentenmuseum van de Philharmonie de Paris binnen en zet in zijn dubbelalbum An Unexpected Mozart voor Harmonia Mundi en Stradivari Musée de la Musique wat opvallende juweeltjes achter elkaar.
 3. Op wereldavontuur met een operettecomponist
  PREMIUM
  Luister mee

  Op wereldavon­tuur met een operette­com­po­nist

  Feestdagen, kerstvakantie: dan is het ook lekker om eens met een goed boek op de bank te duiken. Zeker wanneer je de mogelijkheid hebt om tegelijkertijd te luisteren naar muziek die door zo’n literair hoogstandje is geïnspireerd. Naxos helpt een handje. Bij dit label verscheen onlangs de toneelmuziek Die Reise um die Erde in 80 Tagen van niemand minder dan Franz von Suppé (1819-1895). Opnieuw een wereldpremière.