Piano Duo Scholtes en Janssens speelt Mozart en Schubert.
Volledig scherm
PREMIUM
Piano Duo Scholtes en Janssens speelt Mozart en Schubert. © Challenge Classics

Deze vierhandige Mozart is prima voor je korte termijn geheugen en IQ

Luister meeCorona en muziek: dan denk je in eerste instantie aan de relaxte, verstrooiende, amusante en vooral bemoedigende televisiebijdragen van Danny Vera, Orgel Joke en Trijntje Oosterhuis (de volgorde is willekeurig). Nu de pandemie geluwd is, stapt het Piano Duo Scholtes en Janssens in hun voetsporen. Dat ontdekte ik 13 januari op LinkedIn. Sinds afgelopen maandag doen de pianisten tien Nederlandse ziekenhuizen aan met hun Hart onder de Riem concerttournee. 23 Januari is het Catharina Ziekenhuis Eindhoven aan de beurt met dat dankjewel voor de zorgmedewerkers in de coronajaren. Fijn toch?

0 reacties

 1. Visitekaartje in een romantische avondstemming
  PREMIUM

  Visite­kaart­je in een romanti­sche avondstem­ming

  Natuurlijk ligt het voor muziekliefhebbers voor de hand cd-boekjes door te lezen. Ik sla ze ook nooit over. Zo zie ik in deel 13 van de serie Haydn 2032 van het label Alpha dat dirigent Giovanni Antonini (1965) verongelijkt op een kritiek op deel 12 door een collega-recensent reageert en met verve zijn tempokeuze verdedigt. Dat is Antonini’s goed recht. Maar over de inhoud en achtergronden van deel 13 is het booklet minder mededeelzaam. Zonde.
 2. ‘O dennenboom’ als strijdlied van opstandige kerstbomen
  PREMIUM
  luister mee

  ‘O dennenboom’ als strijdlied van opstandige kerstbomen

  Zin in een zoetsappig sentimenteel kerstsprookje met een tranentrekkend happy end? Dan is Das Christ-Elflein (‘Het kerstelfje’) van Hans Pfitzner (1869-1949) een prima optie. Het Duitse label Orfeo brengt deze Spieloper opnieuw uit als dubbelalbum in de Orfeo d’Or serie. Het betreft een radio-opname van 30 november 1979 die pas in 1999 voor het eerst op schijf verscheen om vervolgens weer langere tijd te verdwijnen uit de catalogus. Zangteksten zijn helaas niet bijgeleverd.