The Hague String Trio, Celebrating Women!
Volledig scherm
PREMIUM
The Hague String Trio, Celebrating Women! © Cobra Records

Drie Haagse dames bouwen feestje rond premières van seksegenoten

Op 9 maart 2019 schreef ik hier over hun cd After the Darkness met muziek uit de nazivernietigingskampen. Nu maken de dames van The Hague String Trio hun opwachting met het album Celebrating Women! (‘Vrouwen vieren!’), opnieuw een opmerkelijke uitgave van Cobra Records.

0 reacties

 1. Uitdagende hymne aan het stervende leven
  PREMIUM
  luister mee

  Uitdagende hymne aan het stervende leven

  Komende dinsdag vieren gelovigen Allerzielen, de dag waarop wereldwijd de overledenen worden herdacht. Afscheid nemen, sterven en herdenken: het zijn elementen uit het leven die op veel kunstenaars inspirerend overkomen. Ook op de oud-Componist des Vaderlands Willem Jeths (1959). Challenge Classics presenteerde in de afgelopen maand maart zijn Requiem dat vier jaar geleden in het Amsterdamse Concertgebouw in première ging.
 2. Een prachtige line-up van Bachzangers rondom een knorrige ‘Christus’
  PREMIUM
  luister mee

  Een prachtige line-up van Bachzan­gers rondom een knorrige ‘Christus’

  Ieder voorjaar verschijnt er wel weer een nieuwe opname van de Matthäus-Passion. Dit keer neemt Raphaël Pichon met Pygmalion de handschoen op. Dit ensemble dat in 2006 het licht zag, presenteert op Harmonia Mundi een prachtige line-up van hedendaagse Bachzangers, een evenwichtig klankresultaat en een spannende visie op deze onverwoestbare partituur. Beetje snel af en toe. Maar à la. Vooral de aria’s in het eerste deel gaan behoorlijk vlot en dat leidt niet altijd tot puntgave resultaten.