Volledig scherm
PREMIUM

Droomdebuutalbum in het teken van het stokpaardje van een prachtstem

RecensieStertenor Michael Fabiano (1984) is thuis in alle grote operahuizen maar The Met in New York neemt bij hem een speciaal plaatsje in. Het was in het beroemde Lincoln Center dat hij op 28 oktober 2018 tijdens een spectaculair feest met zijn vriend in het huwelijk trad. Dezelfde vriend die hem tijdens hun eerste kennismaking na de voorstelling van La traviata absoluut niet herkende, terwijl hij toch een van de helden van de avond was geweest.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

Dat niet herkennen zal ook bij derden nu niet vaak meer voorkomen. Fabiano is regelmatig te zien wanneer The Met voor een miljoenenpubliek wereldwijd opera’s op het witte doek uitzendt. En nu is er ook een fraaie debuutplaat op Pentatone. Met het beroemde London Philharmonic Orchestra en London Voices onder leiding van operaspecialist Enrique Mazzola.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Roel Dieltiens tast regelmatig de mogelijkheden van de cello af
  PREMIUM
  Luister mee

  Roel Dieltiens tast regelmatig de mogelijkhe­den van de cello af

  Op 20 oktober was het voorlopig voor het laatst live in Nederland te horen en wel in Eindhoven. Toen sloot het Orkest van de Achttiende Eeuw zijn uiterst succesvolle Don Giovanni tournee af. Weer een mijlpaal in een successtory die nu al decennia aanhoudt. Super genieten voor de vele fans, want zo intens en wervelend hoor je deze opera der opera’s zelden. Met dank ook aan de solisten en Cappella Amsterdam.
 2. ‘Wereldster’ Jordi Savall staat garant voor kleur en spanning in ‘militair oratorium’
  PREMIUM
  Recensie

  ‘Wereldster’ Jordi Savall staat garant voor kleur en spanning in ‘militair oratorium’

  Van Vivaldi’s oratorium Juditha Triumphans bestaan al best veel opnamen. Toch is deze nieuwe registratie vanuit de Parijse Philharmonie (15 oktober 2018) heel welkom. De 78-jarige dirigent Jordi Savall - volgens de NRC ‘de enige echte ‘wereldster’ in de wereld van de oude muziek’ - staat immers garant voor een uitvoering vol kleur en spanning. En dat is best een prestatie. Dit ‘Sacrum militare oratorium’ uit 1716 met zijn all-female bezetting sleept zich immers van de ene beschouwende aria naar de volgende.