Albumhoes
Volledig scherm
Albumhoes © PR

Duitse promotor van Amerikaanse pianomuziek

Natuurlijk kun je op één cd geen staalkaart van Noord Amerikaanse pianomuziek realiseren. Maar het is wel mogelijk om door je selectie de luisteraar te prikkelen en enthousiast te maken. Zodanig zelfs dat nieuwsgierigheid gewekt wordt om verder te gaan zoeken in dit schier oneindige repertoire.

0 reacties

 1. Adellijke vechtersbaas stopt flink wat ‘Sturm und Drang’ in het paasmysterie
  PREMIUM
  luister mee

  Adellijke vechters­baas stopt flink wat ‘Sturm und Drang’ in het paasmyste­rie

  Sommige componisten verkeerden in de nabijheid van allerlei beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders maar bleven zelf relatief in de luwte. Anton Schweitzer (1735-1787) was zo iemand. Hij trad in dienst van het vorstelijk geslacht Saksen-Hildburghausen, kende schrijvers als Goethe en Wieland en kwam uiteindelijk via Weimar in Gotha terecht. In 1773 schreef hij het eerste Duitse Singspiel Alceste. Maar veel van zijn muziek ging een jaar later verloren bij een paleisbrand.
 2. Haitinks Amsterdamse afscheid als luisterrijk tijdsdocument
  PREMIUM

  Haitinks Amsterdam­se afscheid als luister­rijk tijdsdocu­ment

  Dat Bernard Haitink (1929) in Amsterdam zijn illustere carrière zou afsluiten met Bruckners Zevende symfonie lag eigenlijk wel voor de hand. Het is zijn lijfstuk en een van de populairste werken van de Oostenrijkse meester. Haitink heeft er sinds 1966 meerdere opnames van ingespeeld. De hier door Challenge Classics en de NTR op super audio cd gerealiseerde is zijn laatste, gemaakt met het Nederlands Radio Filharmonisch Orkest. Zij neemt ons live mee naar die legendarische NTR ZaterdagMatinee van 15 juni 2019 en wel naar het gedeelte na de pauze.