Volledig scherm
PREMIUM

‘Edi’ Strauss slaat een lossere toon aan dan zijn beroemde broers

luister meeLiefhebbers van licht klassieke dansmuziek weten het label Marco Polo al jaren te vinden. Daar zijn tientallen cd's verschenen met walsen, polka's, quadrilles en galops van vader Johann Strauss, zijn zoons Josef en Johann, en hun tijdgenoten.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

En sinds 2016 (honderd jaar na zijn overlijden) is er ook aandacht voor de jongste, in 1835 geboren Strausszoon Eduard. Vanaf 1870 (het sterfjaar van Josef Strauss) zette hij mede de muzikale traditie van de familie voort. Als componist en als dirigent. 

 1. ‘Wereldster’ Jordi Savall staat garant voor kleur en spanning in ‘militair oratorium’
  PREMIUM
  Recensie

  ‘Wereldster’ Jordi Savall staat garant voor kleur en spanning in ‘militair oratorium’

  Van Vivaldi’s oratorium Juditha Triumphans bestaan al best veel opnamen. Toch is deze nieuwe registratie vanuit de Parijse Philharmonie (15 oktober 2018) heel welkom. De 78-jarige dirigent Jordi Savall - volgens de NRC ‘de enige echte ‘wereldster’ in de wereld van de oude muziek’ - staat immers garant voor een uitvoering vol kleur en spanning. En dat is best een prestatie. Dit ‘Sacrum militare oratorium’ uit 1716 met zijn all-female bezetting sleept zich immers van de ene beschouwende aria naar de volgende.