A Christmas Promenade
Volledig scherm
PREMIUM
A Christmas Promenade © PR

Een exquise kerstalbum dat je niet wilt missen

luister meeIn plaats van platgetreden paden te bewandelen kiest de Duitse sopraan Christiane Karg (1980), mede dankzij de vele vrije tijd door de pandemie, haar eigen weg door het klassieke kerstrepertoire. Het levert de bijzondere cd Licht der Welt. A Christmas Promenade op. Deze wordt aan de vooravond van de advent (de vier weken voor Kerstmis) uitgebracht door Harmonia Mundi, in samenwerking met BR Klassik.

0 reacties

 1. Half om half kerstalbum geeft markante durfal verrukkelijke upgrading
  PREMIUM

  Half om half kerstalbum geeft markante durfal verrukke­lij­ke upgrading

  Bestaat er zoiets als een kerstalbum half om half? Jazeker, het Duitse label Audite combineert een aantal voor kerstavond bestemde instrumentale Pastorella's - met een belangrijk aandeel voor het orgel en het hakkebord - met diverse versies van het algemenere Salve Regina (Latijnse antifoon voor Maria). Voor de helft dus geschikt voor het kerstfeest, deze uitgave. Maar wel rijkelijk gevuld met stuk voor stuk wereldpremières van de Oostenrijker Gregor Joseph Werner (1693-1766).
 2. Twee koninginnen van de Franse zang spelen hun sterkste troeven uit
  PREMIUM

  Twee koningin­nen van de Franse zang spelen hun sterkste troeven uit

  Dat er uit rivaliteit iets moois kan ontstaan, horen we op het nieuwe album Rivales van het label Alpha. Geïnspireerd door Madame Saint-Huberty (1756-1812) uit Straatsburg en Madame Dugazon (1755-1821) uit Berlijn (twee ongetwijfeld op gezette tijden met elkaar in de clinch liggende diva’s uit de achttiende-eeuwse Parijse operascene) zetten de sopranen Véronique Gens en Sandrine Piau - de twee actuele koninginnen van de Franse klassieke zang - hun schouders onder een indrukwekkend aria’s- en duettenprogramma.