Geliefde Vivaldipartituur ongekend kleurrijk uit de doeken gedaan

Luister meeWat iemand beweegt om het zoveelste album met Vivaldi's Vier Jaargetijden op te nemen? Ik zou het niet weten. Maar ik merk wel dat violiste Rachel Podger probeert de overbekende muziek te laten klinken alsof de inkt gisteren is opgedroogd. Met bestaande, en nieuw toegevoegde noten!

1 reactie

  • Eddy Vanelslander

    3 jaar geleden
    Eén van de weinige uitvoeringen op Super Audio CDSACDGeniet ervan.
  1. Een dagje Versailles met Carl Stamitz: da's pas genieten
    PREMIUM
    luister mee

    Een dagje Versailles met Carl Stamitz: da's pas genieten

    Van Carl Stamitz (1745-1801) verschijnt ook steeds meer op cd. Terecht: de Mannheimer wist destijds heel West-Europa met zijn muziek te betoveren. Zo speelt hij samen met de jonge Beethoven in Den Haag bij het stadhouderlijk paar Willem V en Wilhelmina van Pruisen en schotelt hij Lodewijk XV en diens aangetrouwde kleindochter, de jonge dauphine Marie-Antoinette, in Le Jour Variable zíjn visie op een dagje Versailles voor. Hóe dat verloopt, laat dit nieuwe album van CPO horen.
  2. Anneleen Lenaerts blikt nostalgisch terug op haar Weense hoogtepunten
    PREMIUM
    luister mee

    Anneleen Lenaerts blikt nostal­gisch terug op haar Weense hoogtepun­ten

    Feestdagen en harpmuziek: het blijft een prima combi. Dat horen we zeker op de sfeervolle cd Vienna Stories die Warner Classics uitbrengt met de in Wenen woonachtige Belgische harpiste Anneleen Lenaerts (1987) in de hoofdrol. Zij speelt beroemde klassieke werken in fraaie arrangementen van zichzelf, broer Wouter (1981) en anderen, en schroomt niet af te sluiten met beroemde walsen van Richard en Johann Strauss, waarbij ze wordt ondersteund door vijf strijkers van de Wiener Philharmoniker, het orkest waaraan Lenaerts sinds 2010 als soloharpiste verbonden is.