GospelbeacH predikt Amerikaanse westcoastevangelie

Ach, zaten we nog maar eens in de auto op Highway 1, op een zomerdag ergens tussen Los Angeles en San Francisco, te genieten van de palmbomen en de oceaanbries die door het open raampje waait. Ja, zulke gedachten komen boven drijven als je luistert naar de nieuwe plaat van GospelbeacH.

Volledig scherm
© DG

Another summer of love ademt de sfeer van de westcoast en is in alles de muziek die daar van oudsher bijhoort: zonnige, warme pop en rock die nog het lekkerst klinkt uit je autodradio.

Onder aanvoering van Brent Rademaker, die met Beachwood Sparks en The Tyde al liet horen dat hij een zwak heeft voor de moderne muziek van de Amerikaanse westkust, brengt GospelbeacH een repertoire dat we al zo goed kennen van voorgangers als The Byrds en Tom Petty & The Heartbrakers. Sterker, als je niet beter zou weten, zou je kunnen denken dat dit een plaatje van Petty zelf is, zo ten tijde van
Full moon fever.

Al met al is het toch vooral inspiratie die uit Another summer of love spreekt, niet per se kopieerdrang. Rademaker c.s. brengen hun roadsongs, liefdesliedjes en Californische sfeerimpressies met verve en leveren kwaliteit waarvan je oren gaan glimlachen.

  1. Zuidelijke prediker met humor en realisme
    Recensie

    Zuidelijke prediker met humor en realisme

    Abe Partridge komt uit Alabama in het diepe zuiden van de Verenigde Staten, diende als predikant en nam als luchtmachtsoldaat deel aan missies in Irak en Afghanistan. Zijn stem heeft hij toch vooral gevonden als singer-songwriter, in de beste traditie van wat zijn land heeft te bieden op dat vlak. Hoor Partridge op zijn tweede cd Cotton fields and blood for days en je weet direct dat je te maken hebt met een artiest in het spoor van Tom Waits, Bruce Springsteen, Woody Guthrie en de countrytroubadours met hun verhalende stijl.