GospelbeacH predikt Amerikaanse westcoastevangelie

Ach, zaten we nog maar eens in de auto op Highway 1, op een zomerdag ergens tussen Los Angeles en San Francisco, te genieten van de palmbomen en de oceaanbries die door het open raampje waait. Ja, zulke gedachten komen boven drijven als je luistert naar de nieuwe plaat van GospelbeacH.

Volledig scherm
© DG

Another summer of love ademt de sfeer van de westcoast en is in alles de muziek die daar van oudsher bijhoort: zonnige, warme pop en rock die nog het lekkerst klinkt uit je autodradio.

Onder aanvoering van Brent Rademaker, die met Beachwood Sparks en The Tyde al liet horen dat hij een zwak heeft voor de moderne muziek van de Amerikaanse westkust, brengt GospelbeacH een repertoire dat we al zo goed kennen van voorgangers als The Byrds en Tom Petty & The Heartbrakers. Sterker, als je niet beter zou weten, zou je kunnen denken dat dit een plaatje van Petty zelf is, zo ten tijde van
Full moon fever.

Al met al is het toch vooral inspiratie die uit Another summer of love spreekt, niet per se kopieerdrang. Rademaker c.s. brengen hun roadsongs, liefdesliedjes en Californische sfeerimpressies met verve en leveren kwaliteit waarvan je oren gaan glimlachen.