Jordi Savall, Die Schöpfung van Franz-Joseph Haydn (1732-1809).
Volledig scherm
PREMIUM
Jordi Savall, Die Schöpfung van Franz-Joseph Haydn (1732-1809). © Eduardo Gomez/AliaVox

Haydns scheppingsverhaal in een bont en kleurrijk perspectief

Luister meeJordi Savall, de inmiddels 80-jarige nestor van de Oude Muziek, doet weer van zich spreken. Een jaar na de niet echt geslaagde uitvoering van Bachs Weihnachtsoratorium komt hij op AliaVox met een spiksplinternieuwe uitgave, opgenomen in mei van dit jaar: het oratorium Die Schöpfung van Franz-Joseph Haydn (1732-1809). En hier valt alles wél op zijn plaats. Al blijft de directe concurrent Giovanni Antonini (1965) op Alpha een neuslengte voor als het gaat om fonkeling. En die heeft ook Anna Lucia Richter, tot voor kort een van de beste sopranen in dit segment, in huis. Mooi meegenomen want deze zangeres liet zich in coronatijd omscholen tot mezzo.

1 reactie

 • T.A. Zweers - rasing

  6 maanden geleden
  Wat een feest, deze opname. Sprankelende sopraan, een genot om te luisteren. Mijn cd kast puilt uit, maar o, wat aanlokkelijk deze uitvoering aan te schaffen!
 1. ‘Verborgen reünie’ zonder knuffels maar met opgewonden standje
  PREMIUM
  luister mee

  ‘Verborgen reünie’ zonder knuffels maar met opgewonden standje

  Toen we dachten ons normale leven weer op te kunnen pakken, hoorde ik dit schitterende gezelschap live in de Nijmeegse Vereeniging. Dat was twee maanden geleden. Met de prachtige productie Die Schauspieldirektorin. Maar de strijkers van het Orkest van de Achttiende Eeuw waren al eerder ‘stiekem’ tijdens de vorige lockdown bij elkaar. Van die Hidden Reunion in de Amsterdamse Keizersgrachtkerk verschijnt nu op Glossa een album met muziek van Bach en Telemann. In de weken vóór Kerstmis, waarin een nieuwe lockdown alle avondactiviteiten tot ‘no go area’ heeft verklaard.