De cover van The notes are swallows door Pauline Oostenrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De cover van The notes are swallows door Pauline Oostenrijk. © PR

In pastorale sferen met hoboïste/pianiste Pauline Oostenrijk

recensieEr zijn van die cd’s die meteen opvallen. Zoals dit gloednieuwe album van hoboïste en pianiste Pauline Oostenrijk, getiteld The Notes are Swallows (‘De noten zijn zwaluwen’).

0 reacties

 1. ‘Wenen’ schittert als altijd maar wanneer verschijnt de eerste vrouw op de bok?
  PREMIUM
  Luister mee

  ‘Wenen’ schittert als altijd maar wanneer verschijnt de eerste vrouw op de bok?

  Voor het eerst in mijn leven heb ik op 1 januari 2023 niet voor de buis gezeten om het door Michael Beyer geregisseerde Weens Nieuwjaarsconcert te kijken. Daar baal ik nog steeds van. Het hoort bij Nieuwjaarsdag, net als Garmisch-Partenkirchen met zijn skischans. Maar gelukkig is sinds enkele dagen de Blu-Ray beschikbaar. Dankzij Sony. Compleet met de balletten en de pauzefilm. Uw recensent is in dat opzicht helemaal happy.
 2. Van een oude liefde verroest ook de erfenis niet
  PREMIUM
  Luister mee

  Van een oude liefde verroest ook de erfenis niet

  Vanaf het eerste moment dat ik haar op musicassette (ja, ja) hoorde, werd ik fan. Live hield ze mij in haar ban toen ze een keertje in de Nijmeegse Vereeniging bij Het Gelders Orkest een pianoconcert van Mozart speelde. Misschien was ik ook wel een beetje verliefd op haar. Wie zal het zeggen? Huldigingen bleven niet uit. In 1966 werd er in de Keukenhof een tulp naar haar vernoemd - I love tulips - en vanaf 1969 doceerde de pianiste als professor aan het befaamde Mozarteum in Salzburg.