Volledig scherm
Drivin N Crying - Live the love beautiful © PR

Innemend vakwerk van Drivin N Cryin

R.E.M. en The Black Crowes zijn commercieel succesvoller, maar in kwaliteit doet de eveneens uit Atlanta, Georgia afkomstige band Drivin N Crying niet voor die collega's onder. 

Al een dikke dertig jaar laat de groep met grondleggers Kevn Kinney (zang) en Tim Nielsen (bas) dat horen, via zijn platen en vooral ook via zijn live optredens.

Ferme klap

Het was alweer tien jaar geleden dat Drivin N Crying een plaat opnam, maar met het onder productionele leiding van Aaron Lee Tasjan opgenomen Live the love beautiful ontrukken ze zichzelf met een ferme klap aan de vergetelheid, voor zover daar al sprake van mocht zijn. 

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling

De energie spat er van de eerste tot de laatste minuut af. Dit is rock ’n roll waar je bloed van gaat stromen. Met elke keer draaien word je verder meegezogen in de elf prachtliedjes.

Zowel in tekstueel als muzikaal opzicht vindt Drivin N Cryin de kunst van de eenvoud, zonder dat het simplistisch wordt. 

Vlammen en stoom

Openingstrack Free ain’t free is een episch nummer over de gewone man versus het kapitalistisch systeem en wordt van extra stoom voorzien door het vlammende spel van de in Estland geboren gitarist Laur Joamets. In het punky Spies gaat de band los als MC5 in z’n beste dagen. Om het vervolgens in titeltrack Live the love beautiful en If I’m not there I’ll be here over de pyschedelische boeg te gooien.

Wat de nummers bij elkaar houdt, is de innemende manier waarop ze worden gebracht en de wijze waarop Tasjan die spontaniteit in de opnamen heeft weten te brengen. Volgende maand treedt Drivin N Crying vijf keer op in Nederland. Een verstandige muziekliefhebber heeft aan een half woord genoeg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.