Volledig scherm
PREMIUM
Pianos Trios © PR

Intense kamermuziek met ijle hoogten en onpeilbare diepten

RECENSIEHet Trio Wanderer heeft de afgelopen decennia een indrukwekkende discografie opgebouwd. Hiermee steekt het zo langzamerhand het legendarische Beaux Arts Trio naar de kroon. Maar het is niet alleen het aantal dat van belang is, ook in kwaliteit naderen de drie musici hun collega’s.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

En er is weer een nieuw album om dat te staven. Violist Jean-Marc Phillips-Varjabédian, cellist Raphaël Pidoux en pianist Vincent Coq storten zich op hun Rachmaninov-cd op de pure en vooral meeslepende laatromantiek. Dat betekent zeker in het Trio élégiaque (‘treurzang’) nr. 1 dat er volop genoten kan worden van intense kamermuziek die ijle hoogten maar ook onpeilbare diepten bereikt. Het lugubere, eendelige werk krijgt een topuitvoering die je als luisteraar ademloos laat genieten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Franck op het grote kerkorgel en huiselijk knus op de ‘psalmenpomp’
  PREMIUM
  luister mee

  Franck op het grote kerkorgel en huiselijk knus op de ‘psalmen­pomp’

  Dit is een uitgave van de Stichting Orgelprojecten Nederland. Echt iets voor fijnproevers en hopelijk is die schare groot. De in het Gelderse Tricht wonende musicus Piet van der Steen (1943) schotelt de luisteraar op drie cd’s van het label Excellent Recordings niet alleen een uitgekiend beeld van het orgel- en harmoniumrepertoire van César Franck (1822-1890) voor, maar hij trakteert de liefhebbers ook op flink wat achtergrondinformatie.