Volledig scherm
Vein. © PR

Jazz en klassieke muziek in de aderen

RECENSIE - Vein is een Zwitsers jazztrio dat tien jaar geleden werd gevormd door de tweelingbroers Michael (piano) en Florian Arbenz (drums) en Thomas Läns (bas).

De mannen hebben een klassieke achtergrond en maakten in de jaren van hun bestaan de nodige vlieguren op het podium, in bijna alle uithoeken van de wereld, al dan niet in samenwerking met andere jazzmuzikanten. Het is terug te horen op hun nieuwe cd The chamber Music effect.

Samenspel
De uitdaging van kamermuziek is het samenspel. Daarin zijn deze musici dankzij hun achtergrond en hun vermogen om te improviseren zeer vaardig. In de acht stukken die deze uitgave telt, verwerkt het drietal klassieke patronen tot vrije jazzinterpretaties die sprankelen.

De stukken dragen uit de klassieke muziek bekende titels als Prelude, Sheherazade en Pastorale. Deze Zwitsers, bij wie jazz en klassiek gebroederlijk door de aderen vloeien, maken daar hun eigen, soms meeslepende ding van.

New release!! Coming out in september 2016 unit records/harmonia mundi http://www.vein.ch/ VEIN: Michael Arbenz - Piano Thomas Lähns - Bass Florian Arbenz - Drums