Oak Ridge Boys - Front porch singin'
Volledig scherm
Oak Ridge Boys - Front porch singin' © PR

Kalm en bedaard meedeinen met The Oak Ridge Boys

Pas op dat je niet in slaap sukkelt bij het bejaardentempo van de Oak Ridge Boys, want hun liedjes van wijsheid en religieus besef zijn mooi.

0 reacties

 1. Volop passie in Haydns ‘Zeven Kruiswoorden’
  PREMIUM

  Volop passie in Haydns ‘Zeven Kruiswoor­den’

  Bij veel passies spelen getallen een belangrijke rol. Met name in de Matthäus-Passion van Bach, waar ze voor onverwachte structuren zorgen. Maar ook in de lijdensmuziek van Buxtehude (over de ledematen van Christus) en Haydn (de zeven laatste woorden van de Verlosser) komen we cijfers tegen. De passiemuziek van de laatstgenoemde componist is sowieso een verhaal apart. Wonderlijk zoals Haydn uiteindelijk op de proppen kwam met het oratorium dat Carus hier vlak voor Pasen in een fonkelnieuwe bezetting presenteert.
 2. Bij Ronald Brautigam zitten liefhebbers van klassiek pianospel eerste rang
  PREMIUM
  Luister mee

  Bij Ronald Brautigam zitten liefheb­bers van klassiek pianospel eerste rang

  Ronald Brautigam (1954) is een autoriteit op het gebied van de klaviermuziek van rond 1800. Hij speelt de werken uit die tijd zowel op de fortepiano als op de hedendaagse concertvleugel. Na complete cycli met Haydn, Mozart en Beethoven zoekt de toetsenist het nu dichter bij huis. Op BIS verschijnt een eerste album met drie concerten van Johann Wilhelm Wilms (1772-1847). Dat is toch de componist van het eerste Nederlandse volkslied?