Oak Ridge Boys - Front porch singin'
Volledig scherm
Oak Ridge Boys - Front porch singin' © PR

Kalm en bedaard meedeinen met The Oak Ridge Boys

Pas op dat je niet in slaap sukkelt bij het bejaardentempo van de Oak Ridge Boys, want hun liedjes van wijsheid en religieus besef zijn mooi.

0 reacties

 1. Te weinig girlpower bij St. Albans Cathedral Choir
  PREMIUM
  Luister mee

  Te weinig girlpower bij St. Albans Cathedral Choir

  Ook Naxos heeft de afgelopen jaren meegeholpen de jongere broer van Franz Joseph Haydn uit de schaduw te halen. De eindstreep is nog niet gehaald maar het nieuwste album lijkt een beetje sporen van metaalmoeheid te vertonen. Een onbekende mis, een (postuum?) bij elkaar gesprokkelde vespers voor het Feest van Onnozele Kinderen en een motet van Johann Michael Haydn, alles voor hoge stemmen geschreven, worden middelmatig uitgevoerd en verdienen zeker beter. Een gemiste kans.
 2. Prisma String Trio doet zijn muze eer aan
  PREMIUM

  Prisma String Trio doet zijn muze eer aan

  Het gekke van strijktrio’s vind ik altijd dat ze de neiging hebben met één speler minder toch voller te klinken dan strijkkwartetten. Die sensatie wordt hier nog wat doorgetrokken. Op het album La Muse (‘De muze’) klinkt het Prisma String Trio in het in 1944 geschreven Trio à cordes opus 105 van Florent Schmitt (1870-1958) zelfs bijna als een strijksextet. Volumineus en heel intens, fraai opgenomen in het Schiedamse Westvest90. Een nieuw hoogtepunt uit de gestaag groeiende catalogus van Cobra Records.