De hoes van 'Aangenaam Klassiek' 2015.
Volledig scherm
De hoes van 'Aangenaam Klassiek' 2015.

Klassiek: Edwin Rutten en Collegium Vocale Gent - Aangenaam Klassiek for Kids 2015

RECENSIE - Dit jaar brengt rasverteller Edwin Rutten op het promotiealbum Aangenaam Klassiek for Kids Bachs Weihnachtsoratorium onder de aandacht van de jeugd.

 1. Uitdagende hymne aan het stervende leven
  PREMIUM
  luister mee

  Uitdagende hymne aan het stervende leven

  Komende dinsdag vieren gelovigen Allerzielen, de dag waarop wereldwijd de overledenen worden herdacht. Afscheid nemen, sterven en herdenken: het zijn elementen uit het leven die op veel kunstenaars inspirerend overkomen. Ook op de oud-Componist des Vaderlands Willem Jeths (1959). Challenge Classics presenteerde in de afgelopen maand maart zijn Requiem dat vier jaar geleden in het Amsterdamse Concertgebouw in première ging.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 3. Met de familie Fahrbach al walsend door de volière
  PREMIUM
  luister mee

  Met de familie Fahrbach al walsend door de volière

  Benieuwd naar welke muziek onze voorouders luisterden op een zomerse zondagmiddag bij de plaatselijke muziekkiosk, zo’n anderhalve eeuw geleden? Vaak naar operapotpourri’s voor blaasorkesten, soms naar de familie Strauss. Maar zeker ook naar de Unterhaltungsmusik van de Fahrbachs. Vader en zoon Philipp Fahrbach - in de loop der jaren danig onder gestoft - maken nu hun ‘comeback’ bij het label CPO (in coproductie met BR Klassik). Ja, waar anders? CPO is immers als geen ander gespecialiseerd in het schatgraven in het klassieke genre.
 1. Randall Goosby heeft de swing en de blues aan zijn broek hangen
  PREMIUM
  Luister mee

  Randall Goosby heeft de swing en de blues aan zijn broek hangen

  Wat een heerlijk debuutalbum! De Amerikaanse violist Randall Goosby (24), zoon van een gekleurde vader en een Koreaanse moeder, kiest op Roots, zijn eerste cd voor Decca, voor originaliteit. Waar andere aanstormende talenten zich profileren met ‘warhorses’ als de vioolconcerten van Tsjaikovski en Bruch, of stukgespeelde salonstukken, gaat de jonge solist in deze tijd van Black Lives Matter voor muziek die geworteld is in de Afro-Amerikaanse traditie. En terecht. Goosby heeft de swing en de blues aan zijn broek hangen. Dit smaakt naar meer. Véél meer.
 2. Haitinks Amsterdamse afscheid als luisterrijk tijdsdocument
  PREMIUM

  Haitinks Amsterdam­se afscheid als luister­rijk tijdsdocu­ment

  Dat Bernard Haitink (1929) in Amsterdam zijn illustere carrière zou afsluiten met Bruckners Zevende symfonie lag eigenlijk wel voor de hand. Het is zijn lijfstuk en een van de populairste werken van de Oostenrijkse meester. Haitink heeft er sinds 1966 meerdere opnames van ingespeeld. De hier door Challenge Classics en de NTR op super audio cd gerealiseerde is zijn laatste, gemaakt met het Nederlands Radio Filharmonisch Orkest. Zij neemt ons live mee naar die legendarische NTR ZaterdagMatinee van 15 juni 2019 en wel naar het gedeelte na de pauze.