Johann Evangelist Brandl.
Volledig scherm
PREMIUM
Johann Evangelist Brandl. © CPO

‘Kleinmeister’ Brandl opent nieuwe muzikale horizon

Vreemd eigenlijk. Mozart zocht zijn hele leven naar een vaste werkplek die recht zou doen aan zijn megatalent, vond niets maar werd wel de eerste freelancer die in het collectieve geheugen van miljoenen muziekliefhebbers zou belanden. Mindere goden vonden wel een job bij de een of andere kunstminnende vorst maar werden na hun dood vrijwel meteen vergeten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Grundmann-Quartett kan uitstekend uit de voeten met Druschetzky’s capriolen
    PREMIUM
    Recensie

    Grund­mann-Quar­tett kan uitstekend uit de voeten met Druschetzky’s capriolen

    Grasduinen in onbekend repertoire kan mooie pareltjes opleveren. Bij het Duitse label CPO weten ze daar alles van. Het Grundmann-Quartett is in 2013-2014 opnamen gestart voor een (complete?) serie hobokwartetten van Georg Druschetzky (1745-1819) en het (vorig jaar pas uitgebrachte) eerste deel mag er wezen. Hoboïst Eduard Wesley is de ster maar Ulrike Titze, viool, Bettina Ihrig, altviool, en Ulrike Becker, cello, kunnen er ook wat van.