Volledig scherm
PREMIUM
De albumhoes van 'Requiem'. © pr

Koninklijk requiem communiceert meesterlijk de emoties

Luister meeHoewel de Spaanse Gouden Eeuw al voorbij was, wordt de koninklijke vicekapelmeester José de Nebra (1702-1768) wel beschouwd als de grootste Spaanse componist uit de baroktijd. Op Pan Classics verschijnt zijn Requiem, dat hij in 1758 schreef naar aanleiding van het overlijden van Bárbara de Braganza, koningin van Spanje.

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Verpletterend Amsterdams succes van Abduraimov nu voor iedereen vastgelegd
  PREMIUM
  Luister mee

  Verplette­rend Amsterdams succes van Abduraimov nu voor iedereen vastgelegd

  In het najaar van 2017 zette de in 1990 geboren Oezbeekse pianoleeuw Behzod Abduraimov twee keer het Amsterdamse Concertgebouw in vuur en vlam. Eerst met Valery Gergiev en het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) in ‘Rachmaninov Drie’, vervolgens als solist in de Serie Meesterpianisten. Collega Erik Voermans van Het Parool had het naar aanleiding van de uitvoering met orkest op 4 oktober zelfs over ‘een concert om nooit meer te vergeten’.