Georg Philipp Telemann
Volledig scherm
PREMIUM
Georg Philipp Telemann © CD-cover

Kopje onder gaan in Telemanns oratorium voor het feest van Johannes de Doper

Luister MeeHet Duitse label CPO, de Duitse componist Georg Philipp Telemann en de Amerikaanse dirigent Michael Alexander Willens: dit gouden trio levert al jaren veel moois op. En het gaat maar door. Deze maand is een eerste opname verschenen van het Bijbelse Oratorium zum Johannisfest (uit 1731). Zeer de moeite waard want hier steekt Telemann zijn collega Händel naar de kroon.

0 reacties

 1. Deze vierhandige Mozart is prima voor je korte termijn geheugen en IQ
  PREMIUM
  Luister mee

  Deze vierhandi­ge Mozart is prima voor je korte termijn geheugen en IQ

  Corona en muziek: dan denk je in eerste instantie aan de relaxte, verstrooiende, amusante en vooral bemoedigende televisiebijdragen van Danny Vera, Orgel Joke en Trijntje Oosterhuis (de volgorde is willekeurig). Nu de pandemie geluwd is, stapt het Piano Duo Scholtes en Janssens in hun voetsporen. Dat ontdekte ik 13 januari op LinkedIn. Sinds afgelopen maandag doen de pianisten tien Nederlandse ziekenhuizen aan met hun Hart onder de Riem concerttournee. 23 Januari is het Catharina Ziekenhuis Eindhoven aan de beurt met dat dankjewel voor de zorgmedewerkers in de coronajaren. Fijn toch?
 1. Brava voor klankschoonheid en loepzuivere toptonen
  PREMIUM
  luister mee

  Brava voor klank­schoon­heid en loepzuive­re toptonen

  Wie haar live wil horen jubelen hoeft alleen maar bij Maastricht de grens over te wippen. Jodie Devos (1988) zingt immers vaak in de uitstekend aangeschreven Koninklijke Waalse Opera van Luik. Voor de thuisblijvers ligt ondertussen al weer een nieuw album van deze flink aan de weg timmerende Belgische coloratuursopraan gereed. Met dank aan het label Alpha en de onvolprezen experts op het gebied van de romantische Franse opera van Palazzetto BruZane die onder meer een deel van de muziekuitgave verzorgden.
 2. Meisjesachtige Diana Damrau tekent voor een schitterend flonkerend barok kerstfeest
  PREMIUM
  Luister mee

  Meisjesach­ti­ge Diana Damrau tekent voor een schitte­rend flonkerend barok kerstfeest

  Veel operasterren zien het aan hun stand verplicht. Rond de feestdagen komen ze met hun eigen kerstalbum op de proppen. Bij Erato trakteert de fameuze diva Diana Damrau ons zelfs op een zeer persoonlijk dubbelalbum, My Christmas getiteld. Want kerst, daar heeft deze zangeres iets mee. Op de ene cd bekende Christmas Songs in nieuwe jasjes en op de andere highlights uit qua sfeer en inhoud geschikt werk van Mozart, Händel en Bach. Heerlijke bonus daarbij: eindelijk horen we de sopraan eens in barokmuziek.