Volledig scherm
Leonie Meijer - Perfect solitude © PR

Leonie Meijer doet het helemaal alleen

Leonie Meijer's nieuwe theatershow ‘Perfect solitude’ levert een gelijknamige EP op met zes liedjes die niet bepaald vrolijk stemmen. 

Acht jaar geleden stond de zangeres en liedjesschrijver in de finale van het allereerste seizoen van  talentenshow The Voice Of Holland. Sindsdien is ze op zoek naar de essentie van de muziek. Dat deed ze in samenwerking met andere musici en componisten en dat doet ze door zich helemaal op zichzelf terug te werpen.

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling

Thuis ging ze met gitaar, piano en opnameapparatuur aan de slag om nieuwe muziek te componeren met zo min mogelijk bemoeienis van de buitenwereld. Dat leidde tot nieuw materiaal waarmee de artiest de kracht en de schoonheid van het alleen zijn op haar publiek wil overbrengen. 

Het is een interessant en sympathiek uitgangspunt in een wereld waarin de mens, met gebruik van social media, alles lijkt te willen delen om er bij te horen en het rumoer opzoekt in plaats van de stilte, zoals Meijer doet. 

Moeilijke connectie

Haar sobere liedjes, met alleen pianobegeleiding, zijn onberispelijk uitgevoerd, maar zo introspectief en qua vorm op elkaar gelijkend dat het moeilijk valt om er een connectie mee te krijgen. 

Misschien komen haar liedjes over op zich herkenbare menselijke emoties en relationeel geworstel meer binnen bij de theatershow waarmee ze nu voor de vierde keer door het land trekt. Misschien ook zit er dan wat meer uptempo variatie in, om al die zwaarte wat te verlichten. Later volgt ook nog een mini-album met meer songs. Zaterdag 21 maart volgend jaar staat Meijer in De Kik in Elst,  zaterdag 28 maart in theater Agora in Druten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.