Volledig scherm
PREMIUM

Leopold Mozart en zijn blauwdruk voor zoonlief Wolfgang Amadeus

RecensieO ja, het is dit jaar ook een Mozartjaar. Drie eeuwen geleden kwam Leopold Mozart in Augsburg ter wereld. Hij werd in 1756 de vader van het grootste muzikale genie ooit: Wolfgang Amadeus. Het Franse label Aparté staat stil bij het jubileum en brengt een album uit met Leopolds Missa Solemnis in C, een groots opgezet liturgisch werk dat lange tijd als Missa in C, KV 115 aan zijn zoon werd toegeschreven.

    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling
    • Ster beoordeling

Vader en zoon waren aan elkaar gewaagd als het gaat om het schrijven van kerkmuziek. Dat blijkt zonneklaar wanneer je deze bijzonder geslaagde opname van de Bayerische Kammerphilharmonie onder leiding van Alessandro De Marchi beluistert. En dan is het zo jammer dat er hier niet meer geestelijk werk is opgenomen van Leopold Mozart. Zeker met deze voortreffelijke cast. Sorry, maar met 48 minuten is dit schijfje toch echt aan de te korte kant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.