Volledig scherm
PREMIUM

Leopold Mozart en zijn blauwdruk voor zoonlief Wolfgang Amadeus

RecensieO ja, het is dit jaar ook een Mozartjaar. Drie eeuwen geleden kwam Leopold Mozart in Augsburg ter wereld. Hij werd in 1756 de vader van het grootste muzikale genie ooit: Wolfgang Amadeus. Het Franse label Aparté staat stil bij het jubileum en brengt een album uit met Leopolds Missa Solemnis in C, een groots opgezet liturgisch werk dat lange tijd als Missa in C, KV 115 aan zijn zoon werd toegeschreven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. The Gesualdo Six bieden welkom hebbeding voor beoefenaars en fans van koorzang in coronatijden
    PREMIUM
    RECENSIE

    The Gesualdo Six bieden welkom hebbeding voor beoefe­naars en fans van koorzang in coronatij­den

    In drie jaar tijd drie cd’s produceren en de lat steeds hoger leggen? Voor het zeven leden tellende Britse mannenensemble The Gesualdo Six (inclusief de zelf ook meezingende 26-jarige muzikaal leider en componist Owain Park is het geen probleem. Het dit voorjaar op Hyperion uitgekomen derde album Fading (‘vervagen’) kun je niet anders omschrijven dan als een schot in de roos.