Rhapsody in Navy Blue.
Volledig scherm
PREMIUM
Rhapsody in Navy Blue. © CD-Cover

Marinierskapel trakteert op lekkere pepklanken uit de States

Bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine zijn ze goed bezig. In hoog tempo rollen albums de Hilversumse studio uit. Op 9 oktober komt bij Channel Classics al weer de derde cd uit met originele klassieke muziek voor blaasorkest.

0 reacties

 1. Spitsvondig hobospel schudt strijkers even flink wakker
  PREMIUM
  luister mee

  Spitsvon­dig hobospel schudt strijkers even flink wakker

  Fiesta Boccherini. Als ik dat lees dan denk ik: olé! Maar als je vervolgens de eerste tracks luistert van dit nieuwe album van Aliud Records blijkt het allemaal best mee te vallen. Van die ‘veelbelovende’ Spaanse pepers op de cover merk ik niets in het spel van The Northern Consort, waarvan de naam op diezelfde hoes ook nog eens verkeerd gespeld wordt. Maar in dit geval loont het om niet meteen af te haken. Want hoe vaak krijg je nu een collectie strijkkwintetten in wisselende bezettingen voorgeschoteld? En muzikaal gaat het hier uiteindelijk redelijk crescendo.
 2. Grommen, jubelen, zeuren en knetteren op de sax
  PREMIUM

  Grommen, jubelen, zeuren en knetteren op de sax

  Vrouwelijke componisten zijn hot. Ook op cd. Hier is weer een mooie aanwinst voor wie ze verzamelt. Saxofonist Annelies Vrieswijk huldigt drie van haar ‘heldinnen’ op het album Héroines. Maar het team van Et’cetera Records draaft wel een beetje door in zijn genderpreferentie. Noch de cover noch de achterzijde van het doosje meldt de niet onbelangrijke bijdrage van pianist Mark Toxopeus. O wee als het andersom was geweest.