Volledig scherm
PREMIUM

Meeslepende bluesplaat van Randall Bramblett

RecensieAl veertig jaar actief in de muziek, reeds toe aan zijn elfde studio-album, stijgt de multi-instrumentale bluesmuzikant Randall Bramblett boven zichzelf uit op Juke joint at the edge of the world. 

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

Samen met de band waarmee hij overwegend door de Verenigde Staten toert, stelt Bramblett zich op deze plaat ten doel het spontane gevoel op te roepen, ook bij de luisteraar, van de live optredens in clubs en achteraf zaaltjes dat geen enkele keer hetzelfde is, maar dat je een kick geeft als het geslaagd is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. The Hague String Trio laat luisteraars in trance achter
  PREMIUM
  RECENSIE

  The Hague String Trio laat luiste­raars in trance achter

  Driekwart eeuw geleden draaiden de verbrandingsovens in concentratiekampen als Auschwitz en Buchenwald op volle toeren. Ook ‘entartete’ componisten werden daar door de nazi’s vergast. Een aantal van hen kwam echter eerst nog in Terezin (Theresienstadt), het bizarre interneringskamp bij Praag, terecht. Hier werd met een cultureel programma de schijn van menselijkheid opgehouden. De dames van het in 2006 ontstane The Hague String Trio staan er op stijlvolle en vooral indringende wijze bij stil.